ראשי ההסתדרות הרפואית שיצאו לצעדת מחאה ביום שני האחרון מתל אביב לירושלים, צפויים להגיע במהלך היום ולהפגין מול משרד ראש הממשלה בבירה. לצועדים, בהם ד"ר ליאוניד אידלמן ששובת רעב, הצטרפה הבוקר יו"ר האופוזיציה ציפי לבני.
"זה לא מספיק שהם מגיעים לשם, דלתות משרד ראש הממשלה צריכות להיפתח", אמרה לבני בריאיון לערוץ החדשות. "הרופאים זוכים לתמיכה עצומה מצד הציבור, זו קבוצה שמסמלת את המאבק כולו".
היא הוסיפה, "יש כאן אנשים שמוכנים ורוצים לעבוד קשה, זה המאבק של מעמד הביניים, זה מסמל את הכל כפי שהתנהלות ראש הממשלה מסמלת את כל מה שלא בסדר. ראש הממשלה צריך להתערב ולפתור בעיות, הוא לא יכול להיות ספון בלשכתו ולקוות שהכל יעבור".
על החלטתה להצטרף לצעדה סיפרה לבני: "130 יום הם צעדו לבדם, עשו את המאבק לבדם. בעקבות שיחות שלנו איתם וכשהבנתי שההצטרפות שלי נותנת להם כוח, בחרתי להצטרף אליהם הבוקר".
העיתון "ישראל היום" דיווח הבוקר כי לפני שבוע נסוגו הרופאים מהסכם הבנות שגיבשו ההסתדרות הרפואית ומשרד הבריאות, שכלל שורה של הטבות שכר לרופאים ועלותו לקופת המדינה עמדה על כ-2.5 מיליארד שקלים בשנה. מסמך ההבנות שהתגבש בין האוצר והסתדרות הרופאים כולל 17 עמודים, מתוכם עולה כי הרופאים הסכימו בין היתר על תוספת של 80% לשכר רופאים בפריפריה, תוספת של עד 48% לרופאים המתמחים ותוספת ממוצעת של כ-42% לכלל הרופאים. על פי חישובים שערך משרד האוצר שעת עבודה של רופא תנוע בין 100 ל-180 שקלים ועלות ההסכם מוערכת בכ-2.5 מיליארד שקלים בשנה.
ההסכם כלל גם תוספת של 650 תקנים חדשים של רופאים, כולל 125 תקנים חדשים של רופאים מתמחים בפריפריה. עוד סוכם כי רופאים מומחים יחויבו לעשות עד שתי תורנויות בחודש עד גיל 47. בהסכם היה גם מסמך הבנות לפיו יקוצרו תורנויות הרופאים המתמחים במחלקות היולדות והמיון לעד 20 שעות.
באשר לרופאים המומחים ההסכם מבטיח להם מתן דרגות חדשות, תוספת מיוחדת בגין כוננויות-על ותוספת של שמונה ימי השתלמות בשנה. בכירים במערכת הבריאות טענו כי הרופאים ממרכז הארץ הם שהתנגדו להסכם מפני שהוא מקנה עדיפות לרופאים העובדים בפריפרייה.