פשרה שהושגה בין משרד ראש הממשלה לתושבי ההתנחלות במגרון תבטיח פינוי מסודר של התושבים לגבעה סמוכה, בה יוקמו תשתיות ומבני קבע בתוך שנתיים. בכך נמנע הפינוי שתוכנן להתקיים בחודש הבא. על פי ההסדר, המבנים במגרון לא ייהרסו וישמשו לצרכים ציבוריים.
במהלך דיונים קדחתניים שנערכו בתקופה האחרונה בין נציג תושבי מגרון, עו"ד יעקב ויינרוט, לבין נציגו של רה"מ השר בני בגין, חלה תפנית משמעותית במשא ומתן בניסיון למנוע פינוי בכוח של תושבי רמת מגרון. במהלך הימים האחרונים סוכם מתווה המאפשר פתרון בהסכמה שימנע פינוי אלים של המאחז שהיה אמור להתרחש בעוד כחודשיים.
על פי ההסדר, יועברו תושבי רמת מגרון ליישוב סמוך, בעוד המבנים הקיימים במאחז לא ייהרסו אלא ישמשו את המנהל האזרחי. האתר החלופי נמצא במתחם "היקב" המרוחק כשני ק"מ מהיישוב. מעבר המשפחות יתרחש רק לאחר סיום העבודות במקום, כל זאת בהנחה ובית המשפט העליון יאשר את ההסכם.
ראש מועצת בנימין אבי רואה בירך על ההסכם שהושג. "תפקידה של ממשלת ישראל לבנות ולפתח את ההתיישבות ובמסגרת כך למצוא פתרון התיישבותי נאות לסוגיית מגרון", אמר רואה.
ח"כ זהבה גלאון על הפשרה: עסקה רקובה
ואולם, גורמים בשמאל ובימין הביעו תרעומת על ההסדר שהושג. מזכ"ל שלום עכשיו יריב אופנהיימר הגיב באכזבה רבה להסכם הפשרה ואמר כי הוא מהווה "הפרה בוטה של החלטת בג"ץ המורה על פינוי המאחז עד סוף חודש מרץ השנה".
מנגד, הגיב פעיל הימין איתמר בן גביר בתקיפות להסכם ואמר כי מדובר בכניעה שלום עכשיו. "באנו לומר שהארץ שלנו, לא באנו כדי למצוא פתרון דיור. הסכם מגרון הוא כישלון", הדגיש בן גביר.
יו"ר מר"צ ח"כ זהבה גלאון הגיבה גם היא להסכם הפשרה והגדירה אותו כרקוב. "מלכתחילה לא היתה צריכה הממשלה להציע פשרה לפורעי חוק - כשם שלא היתה מנהלת מו"מ עם שודד בנקים שיחזיר חלק מהכסף ששדד", אמרה גלאון.