הסכם בראשי תיבות: צוותי המו"מ של העבודה והליכוד, המכונסים בכפר המכבייה מאז אמש, חתמו על הסכם בראשי תיבות, עוד לפני התכנסות ועידת מפלגת העבודה, היום בצהריים. ממפלגת העבודה נמסר "בהסכם הישגים מרחיקי לכת בתחום החברתי-כלכלי והתמודדות עם האתגרים הכלכליים, הסכמות על קידום תהליך השלום ועקרונות בתחומים שונים הנוגעים לסדרי ממשל ולשלטון החוק".
המתנגדים לכניסת העבודה לממשלת נתניהו מיהרו לגנות את ההסכם ויצאו בתקיפות נגד יושב הראש ברק. "מנסים לקנות אותנו עם תיקים והצהרות חלולות וריקות מתוכן", אמר ח"כ אופיר פינס. "בין הליכוד לבין מפלגת העבודה אין שום קווי דימיון מלבד ההנאה האישית של ברק, שרוצה להישאר בין מגדלי אקירוב לקריה", הוסיף ח"כ שלמה מולה מקדימה.
בצהריים יציג היו"ר אהוד ברק את ההסכם אליו הגיע לוועידה, שתקבע לאן פניה של מפלגת העבודה. "אני מעריך ומקווה שזה יעבור", אמר הבוקר יו"ר ההסתדרות עופר עיני ביציאה מחדר המו"מ לגלי צה"ל. "סיכמנו על רפורמה בנושאים חברתיים כלכליים. הממשלה התחייבה לא לקבל שום החלטה באותם נושאים בלי להביא אותם לפורום של אנשי המשק".
השר שלום שמחון הוסיף "סיכמנו על המשך תהליך מדיני משמעותי, שלום אזורי כולל. בהסכם מקובעת גם שמירה על מערכת שלטון החוק בישראל". לדברי שמחון, "זה הישג דרמטי בכל קנה מידה. אני יושב ב-3 ממשלות, הישג בסדר גודל כזה לא היה מעולם. כל מי שרואה עצמו בתוך ממשלה סוציאלית יתקשה להרים את ידו נגד ההסכם".
1,476 חברי הוועידה יצביעו האם להיענות להצעתו של נתניהו ולתמוך בברק בדרך לממשלה, או לדחות על הסף כניסה לקואליציה ולנסות להציל את כבודה של העבודה מספסלי האופוזיציה. כאן בחדשות 2 באינטרנט נעביר את ועידת העבודה בשידור חי החל מהשעה 15:30.
"ברק מעוניין בשלטון יחיד"
בישיבה יעלה ברק הצעת החלטה שתאפשר לו לחתום על הסכם קואליציוני עם נתניהו ולהחליט לבד, ללא אישור מוסדות המפלגה, מי יהיו שרי העבודה בממשלה, ובאילו משרדים. בכירים בעבודה אמרו על כך כי "ברק רוצה להפוך את מפלגת העבודה למפלגה שלו, ולשלוט בה כשליט יחיד - כמו ששולט אביגדור ליברמן במפלגת ישראל ביתנו".
כל צד מן הניצים בתוך המפלגה מנסה לגרוף רווחים לכיוונו. היושב ראש ברק, שאמנם הצהיר על הליכת העבודה לאופוזיציה בערב הבחירות, נראה קרוב מתמיד למשרת שר הביטחון בממשלת נתניהו.
לצידו של יו"ר המפלגה ניצבים כתומכים נוספים במהלך ההצטרפות לממשלה השרים בנימין בן-אליעזר ושלום שמחון, שתפקידים בממשלה העתידית של נתניהו מובטחים - אם תכריע המפלגה בעד הצטרפות לקואליציה, כמובן. שר נוסף, יצחק הרצוג, עדיין מתנדנד וטרם החליט במי מהצדדים לתמוך.
פינס ויחימוביץ' בראש המורדים
מן העבר השני נמצאת קבוצת "המורדים", והפעם, שלא כמו בליכוד - הם אפילו רוב הסיעה. בראש הקבוצה, לא רשמית, עומדים חברי הכנסת אופיר פינס ושלי יחימוביץ'. בנוסף אליהם נמצאים בעמדה האופוזיציונית במפלגה גם יו"ר הסיעה, איתן כבל, עמיר פרץ, השרה יולי תמיר והח"כ הטרי, דניאל בן-סימון.
במכתב ששיגרה לחברי הוועידה כתבה יחימוביץ': "ישיבה עלובה בממשלה היא מוות מוסרי ופוליטי. מצביעינו יאבדו בנו את האמון לתמיד, ואנו נאבד אותם לתמיד". ח"כ פינס הוסיף: "חבל שהמאבק לקראת הוועידה מקבל אופי מכוער של ספינים, שקריים ומניפולציות".
גם זקני המפלגה לא זוכרים מאבק כה סוער בין יו"ר מפלגה לבין כה רבים מחבריו לספסלי המליאה. אם תצא בשורה בצורת הסכם קואליציוני, הוא יוגש למוסדות המפלגה כבר מחר בוועידת המפלגה ויעמוד למבחן ראשון. בין אם יושג הסכם או לא, יהיה מעניין לראות כיצד יחזרו לפעול ביחד חברי כנסת ושרים למפלגה שלפחות כרגע, לא כל כך מחבבים זה את זה.
בהכנת הידיעה השתתפה רינה מצליח