ביממה האחרונה ספג ראש הממשלה בנימין נתניהו שורה של התקפות על התנהלותו בנושא האירני והיחסים עם הנשיא האמריקני אובמה. ראשון היה אולמרט, ולאחר מכן, באופן מנומס יותר, גם ידידו ושותפו הקואליציוני של נתניהו, שר האוצר לפיד. עכשיו בלשכת ראש הממשלה יוצאים למתקפת נגד.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
גורמים בפמלייתו של ראש הממשלה, השוהה בביקור רשמי באיטליה, מגיבים בחריפות לביקורת שנשמעה נגד נתניהו ואומרים שאת המחלוקות עם ארה"ב יש לפתור בחדרים סגורים מבלי למשוך תשומת לב רבה לנושא. "יש שיטפון של הסנקציות נגד אירן, מה אנחנו צריכים לעשות? לשלוח פקסים לבית הלבן?", תהו הגורמים. "לפני 75 שנה כאשר לא הייתה לנו מדינה, ניסו היהודים לדבר בחדרים סגורים עם רוזוולט וזה לא ממש עזר ליהודי אירופה".
ביחס לאולמרט עצמו, הביקורת בסביבת ראש הממשלה חריפה אף יותר. "לא לכולם יש ניסיון בכשל מתמשך כמו לאהוד אולמרט - בלבנון, בהתנתקות, בגדר ובנושא האירני ", אמרו בסביבתו של נתניהו.
עוד הוסיפו בסביבתו של ראש הממשלה כי "לא לכולם יש רקע מתמשך של כשל מוחלט גם בניהול המדינה, גם בהבנת המצב הבינלאומי וגם בנושא המדיני. הוא יכול לדבר עם האמריקנים על הגבולות של קלקיליה בחדרים סגורים אבל בסופו של דבר בנושאים האלה צריך להרים קול".
אולמרט: "הכרזנו מלחמה על הממשל האמריקני"
אמש תקף אולמרט את נתניהו בשל התנהלותו מול ארה"ב על רקע הסכם הגרעין שנחתם בין אירן לבין המעצמות בז'נבה. בדיון מיוחד שערך המכון למחקרי ביטחון לאומי, אמר אולמרט: "הכרזנו מלחמה על הממשל האמריקני. בראש ובראשונה אנחנו צריכים להישמר מכל דבר שעלול להשתמע ממנו רצון להתנגח עם בעלת הברית הגדולה ביותר שלנו".
"יש מדינה אחת בעולם שמצביעה באו"ם בעד ישראל לכל אורך השנים, באופן שיטתי, גם במקרים שבהם לא בהכרח היינו במאה אחוז צודקים. תמיד הם עמדו לימיננו", אמר אולמרט. "כל ההתקפות האלה, כל הניסיונות לשסות את הקונגרס בממשל האמריקני - זו טעות חמורה ביותר. הדרך היחידה היא לשתף פעולה עם ארצות הברית, בצניעות, באיפוק, בחוכמה, ולא לנהל את הוויכוח בהתקפות בלתי פוסקות על הממשל האמריקני".
לפיד: "היחסים עם ארה"ב - נכס אסטרטגי"
בריאיון לרשת CNBC ניסה שר האוצר לפיד להנמיך את הלהבות, ומתח בכך ביקורת מרומזת על התנהלות ראש הממשלה. "אנשים צריכים לזכור שהיינו 'קולניים' כל כך בהסכם מול אירן כי עבורנו לא מדובר בדיון אקדמי או תיאורטי אלא עניין קיומי", אמר לפיד. "זה משטר שבאופן ברור מדבר על רצונו ומחויבותו להשמדת ישראל. אני לא חושב שיש עוד אומות בעולם שמדינה אחרת אומרת עליהם שהיא רוצה לוודא שהיא תושמד. אני חושב שהרווחנו בכאב, את הזכות להיות מודאגים יותר מכל אחד אחר".
"אולי הנכס האסטרטגי החשוב ביותר הוא האינטימיות שיש לנו עם הממשל בוושינגטון לאורך השנים, וזה נכס שאנחנו לא רוצים להפסיד", הבהיר שר האוצר. "אנחנו נהיה קולניים ובוטים על הדאגות שלנו, אבל אנחנו מבינים שארה"ב עושה את המיטב תחת נסיבות מורכבות".