המערכת הפוליטית סוערת אחרי אישור הצעת חוק סיפוח הבקעה בוועדת השרים לחקיקה. על אף הערכות לפיהן לא צפוי החוק לעבור בסופו של דבר, אישורו בוועדת השרים מעורר מחלוקת חריפה משני צידי המפה הפוליטית.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
שרת המשפטים לבני, שהייתה אחת משלושת השרים שהתנגדו להצעה, טוענת כי היא נועדה לפגוע בממשלה ולחבל במדיניותה. "אם התומכים בהצעה היו יודעים שהיא תעבור, הם היו מתנגדים לה", ציינה.
יוזמת הצעת החוק, ח"כ מירי רגב (הליכוד-ביתנו), בירכה על האישור ותקפה את שרת המשפטים. "אני רוצה להודות לכל חברי ועדת השרים לחקיקה (למרות הבכיינות של ציפי לבני)", כתבה רגב בעמוד הפייסבוק שלה. לדבריה, אישור החוק דווקא בימים שבהם מנהלת הממשלה משא ומתן, הוא בגדר "אמירה מוחלטת כי יישובי בקעת הירדן הם נכס אסטרטגי-ביטחוני ויישארו לעד בידי ישראל".
סגן שר הביטחון דני דנון הצטרף לברכות על אישור הצעת החוק לסיפוח בקעת הירדן בוועדה. "בקעת הירדן היא חלק אסטרטגי ממדינת ישראל", אמר. "לא נוותר על בקעת הירדן בשום הסדר, וטוב שמדינות העולם יידעו זאת ושהפלסטינים יפנימו את זה".
"מניפולציה ופרובוקציה פוליטית"
בריאיון לתכנית "שש" עם עודד בן עמי, תקף שר המדע יעקב פרי (יש עתיד) את אישור ההצעה ואמר כי "מדובר במניפולציה או פרובוקציה פוליטית, שבסופו של דבר עלולה רק להזיק לתהליך המדיני". פרי, שהיה בין השרים שהתנגדו להצעה, ציין כי "החוק לא יעבור, אבל הוא מיותר, מזיק ואינו במקומו".
"אין הפרדה בין התיישבות לביטחון ובקעת הירדן היא קונצנזוס אצל אזרחי ישראל", אמר שר הפנים גדעון סער במהלך ישיבת ועדת השרים לחקיקה. "כל מי שמבהיל אותנו, לא נורא שיידע שבקעת הירדן תהיה ישראלית בכל הסדר קבע".
השר להגנת הסביבה עמיר פרץ (התנועה) תקף את המהלך וטען כי "אין באישור ההצעה שום תכלית מעשית מלבד נזק בינלאומי למדינת ישראל". לדבריו, מדובר בניסיון לחבל בתהליך השלום ולצמצם את המשא ומתן.
הצעת החוק - מנוגדת להצעה האמריקנית
הצעת החוק שיזמה רגב לסיפוח בקעת הירדן והעברתה לריבונות ישראלית מלאה עברה ברוב של 8 חברי כנסת מול 3 שהתנגדו. הצעת החוק מנוגדת להצעה האמריקנית לסידורי הביטחון באזור במסגרת המשא ומתן עם הפלסטינים.
ההצעה האמריקנית להסדרי הביטחון כוללת העברת בקעת הירדן לשליטה פלסטינית. כמו כן, מעברי הגבול עם ממלכת ירדן יהיו אף הם בשליטת הפלסטינים, כשהגבול עצמו יאובטח על ידי חיילים ישראלים. ארצות הברית אמורה לתת מעטפת ביטחונית לשמירה על הגבול.