עכשיו זה רשמי: מליאת הכנסת אישרה הערב (ג'), בקריאה שנייה ושלישית, את חוק השידור הציבורי, שלפיו תפורק רשות השידור לטובת הקמה של גוף חדש שיהיה אמון על השידור הציבורי בישראל.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"אחרי הרבה תלאות, ויכוחים ותהיות אם בכלל - העברנו עכשיו את חוק השידור הציבורי", בישרה ח"כ קארין אלהרר שעמדה בראש הוועדה בכנסת שעמלה על הצעת החוק. "לא עוד אגרה, לא עוד מינויים פוליטיים, לא עוד שימוש בכספי ציבור לקמפיינים שקריים ומניפולטיביים. היום נולד מחדש השידור הציבורי בישראל".
הצעת החוק מבוססת על המלצות ועדת לנדס לבחינת המתווה החדש לשידור הציבורי שפרסמה בחודש מרס האחרון את המלצותיה ובהן הופיעו מספר מהלכים דרמטיים. על פי הצעת החוק, ב-31 במרס 2015 תיסגר רשות השידור, תבוטל אגרת הטלוויזיה ויוקם תאגיד שידור ציבורי חדש. בחוק נקבע כי לפחות 25% מעובדי התאגיד החדש יהיו עובדי רשות השידור.
בתאגיד השידור החדש יפעלו שלוש תחנות טלוויזיה - ערוץ כללי (ערוץ 1), ערוץ בערבית (ערוץ 33) וערוץ לילדים ולנוער. כמו כן, כל תחנות הרדיו הפועלות כיום תחת רשות השידור ימשיכו לפעול תחת התאגיד החדש.
"בתוך שנה תבוטל אגרת רשות השידור", הצהיר שר התקשורת גלעד ארדן במסיבת העיתונאים שבה בישרה ועדת לנדס על המלצותיה. "נפרק את רשות השידור ונקים אותה מחדש בתקציב נמוך יותר ויעיל יותר - במקום מיליארד שקל, התקציב יהיה 700 מיליון".
כמו כן, תוקם חטיבת חדשות מאוחדת שתכלול את חדשות הטלוויזיה והרדיו בעברית והחדשות בטלוויזיה וברדיו בערבית. "עובדים רבים של רשות השידור יפוטרו", התריע שר התקשורת אך הבטיח: "הם יזכו לפיצויים הולמים".