המגעים הקואליציוניים מעלים הילוך: למרות ההתבצרות לכאורה בעמדות של יו"ר הבית היהודי בנט, מחר ייפגשו צוותי המשא ומתן המפלגה עם צוותי הליכוד-ביתנו, וידונו על התנאים לכניסת המפלגה הדתית-לאומית לממשלה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
על רקע כניסתה של "התנועה" לממשלה והשיחות המתקדמות עם ש"ס, שכפי הנראה צפויה להיות המפלגה הבאה שתיכנס כשותפה לממשלה הבאה בראשות נתניהו, נציגי הבית היהודי יגיעו מחר לפגישה עם נציגי הליכוד-ביתנו, לאחר שביקשו לקיים פגישה.
נתניהו ובנט אמנם לא ייפגשו ישירות, אולם לפגישה בין נציגי המפלגות יגיע מי שעומד בראש צוות המו"מ של הבית היהודי, ח"כ אורי אריאל, שנמצא בקשר מתמיד עם אנשי נתניהו ושהטון שלו הרבה פחות תקיף וחד משמעי מזה של בנט.
"אין סיבה שבנט לא יהיה שותף של נתניהו"
אנשי נתניהו צפויים לטעון בפגישה כי אין סיבה שהבית היהודי לא תהיה חברה בממשלה הבאה, זאת לאחר שבמערכת הבחירות הצהיר בנט לא אחת כי יילך יחד עם נתניהו ואף "כיכב" לצדו בשלטי חוצות. "אין סיבה שהם לא יחברו יחד לממשלה לאומית", אמרו גורמים המקורבים לראש הממשלה.
מאז צירופה של לבני לממשלה שלשום וההכרזה על מינויה הצפוי לשרת המשפטים, יצאו אנשי הבית היהודי כנגד ההחלטה וטענו כי ההסכם שניתם עם "התנועה" פוגע בסיכויים של המפלגה לכהן בממשלה הבאה. לדברי אותם גורמים, כניסתה של לבני למשרד המשפטים מזיקה כיוון שזהו מינוי המשפיע על מינויי דיינים ועל הרבה עקרונות החשובים במיוחד לציבור הדתי-לאומי.
"מה שמעניין אותי הוא עם ישראל ולא אבו עלא ואבו אני לא יודע מה שישבו עם ציפי לבני", אמר אמש יו"ר הבית היהודי, נפתלי בנט. בדבריו אלה, אולי ביקש לרמוז כי סוגיית המשא ומתן המדיני לא תמנע כניסה של המפלגה לקואליציה.
אלא שלעת עתה, הבעיה שמונעת את כניסת מפלגתו של בנט לממשלה היא הברית לה הוא מחויב עם מפלגתו של יאיר לפיד, "יש עתיד". בסביבת ראש הממשלה פועלים כדי לנסות ולפרק את המחויבות בין המפלגות, וסביר להניח שהעניין יעלה בשיחות שייערכו בין הצדדים מחר.