שבוע לאחר שהכנסת אישרה את "חוק החרם", חברי הכנסת דחו הערב ברוב גדול את הצעת החוק לבדיקת המימון של ארגוני שמאל הפועלים בישראל. 28 הצביעו בעד, בעוד 57 הצביעו נגד. את ההצבעה במליאה העברנו במלואה באתר האינטרנט של חדשות 2.

כמו בהצבעה על "חוק החרם" בשבוע שעבר, גם הפעם שר הביטחון אהוד ברק לא הגיע להצבעה. שר החוץ אביגדור ליברמן הצביע בעד וראש הממשלה בנימין נתניהו - נגד. שר הפנים אלי ישי לא הגיע גם הוא להצבעה. לימור לבנת, ח"כ סילבן שלום, סגן שר הבריאות יעקב ליצמן והשר משה (בוגי) יעלון לא הגיעו אף הם.

אחרי ההצעה על בדיקת המימון לארגוני שמאל, דחו חברי הכנסת הצעה דומה על הקמת ועדת בדיקה למימון "ארגונים המסייעים בדה-לגיטימציה של צה"ל".

מ"קדימה" נמסר בתגובה לאחר דחיית ההצעה כי "זהו ניצחון השפיות על קואליציית נתניהו. ההצעה המסוכנת של הליכוד וישראל ביתנו נזרקה למקום הראוי לה מחוץ למשכן הכנסת. בריחת שרי הממשלה מההצבעה ותמיכתם של 9 חברי כנסת של הליכוד בהצעה מוכיחים שהם עצמם לא החליטו באיזה ראש ממשלה הם תומכים".

מהאגודה לזכויות האזרח נמסר כי "ההצבעה היא נקודת שפל נוספת לדמוקרטיה בישראל, ואין גאווה רבה בכך שאפילו עבור הכנסת הנוכחית, משפטי הראווה הללו היו קיצוניים מידי. המאבק הפוליטי בין הליכוד לבין ישראל ביתנו גובה מחיר בלתי נסבל על החשבון הכללים האלמנטריים ביותר של התנהלות במשטר דמוקרטי". 

לבני: רוח רעה שוטפת את הארץ 

"רוח רעה שוטפת את הארץ הזאת מבית היוצר של קואליצית נתניהו", אמרה יו"ר האופוזיציה ציפי לבני בפתח דבריה במליאה. "עוד ענן ועוד ענן, עוד חוק ועוד חוק, שמורידים גשם  חומצי רע על מדינת ישראל".

"הרעיון המזעזע הזה ממילא לא היה צריך לבוא לעולם של ח"כים שחוקרים אזרחים שלא חושבים כמוהם -  קדימה לא תהיה שותפה בוועדות האלה אם יקומו ואני עדין מקווה שלא יקומו. אבל זה כבר לא משנה אם הן יקומו או לא. זה כבר לא משנה מה יצביע ראש הממשלה הדבר המרכזי שצריך להבין אותו שהמדיניות של הממשלה הזאת, הרוח הרעה הזאת מעבר להיותה אנטי דמוקרטית פוגעת באינטרסים של מדינת ישראל. אתם תשמעו היום הרבה מילים בעד, ייעשה שימוש במילים של פטריוטיות, ביטחון, חיילים, גאווה לאומית. אני רוצה לדבר בשם כל אלה".

"אני רוצה לדבר היום כאן כפטריוטית ישראלית, כאמא לחייל, כמי שתגן על מדינת ישראל בכל מקום בעולם. כמי שהוצא נגדה צו מעצר על ההחלטה הצודקת לצאת למבצע נגד הטרור בעזה בעופרת יצוקה. ואני אלחם על צדקתה של מדינת ישראל כמו שאמשיך ואלחם נגד הרצון של נתניהו לקחת ולנצל את הבידוד הנוראי שמדינת ישראל נמצאת בו באשמתו ולהפנות את הכעס והפחד של אזרחי מדינת ישראל מול מה שקורה מבחוץ פנימה, כלפי חלקים בחברה הישראלית".

גלאון: לוועדות יש מסקנות מוכנות מראש

לבני: "לישראל אין מדיניות בנוגע לעזה" (צילום: ערוץ הכנסת)
לבני. שוב תוקפת את נתניהו | צילום: ערוץ הכנסת

ח"כ זהבה גלאון (מרצ) אמרה בנאומה: "ברור שהוועדות יהיו בית-דין שדה פוליטי, לא יבררו עובדות. הן באו עם המסקנות מוכנות מראש. בימין מבקשים לסתום את הפה, לארגונים שמעזים למתוח ביקורת על מדיניות הממשלה. מדובר בארגונים שאנחנו משוויצים בהם בחו"ל ורודפים אותם בארץ".

גלאון תקפה את ליברמן: "שר החוץ כינה את הארגונים שעושים מוניטורינג ואוספים עדויות, "סייעני טרור", אך באתר משרד החוץ משתבחים, שבישראל יש חברה אזרחית שוקקת, עם ארגונים ביקורתיים ופעילים".

חבר הכנסת דוד רותם מישראל ביתנו תקף את ארגוני השמאל ואמר: מדובר בגופים שמקבלים מימון ממדינות זרות כי ליצור מצב לא נוח לישראל. הארגונים משקרים, מלשינים, מביאים אינפורמציה לא אמיתית ומביאים נזק למדינת ישראל".

ניסיונו של נתניהו לסכל את ההצעה הצליח

ראש הממשלה בנימין נתניהו הודיע בתחילת השבוע כי הוא מתנגד להקמת ועדות החקירה ואיפשר חופש הצבעה לחברי הכנסת של הליכוד. מלבד נתניהו התנגדו לחוק גם יו"ר הכנסת רובי ריבלין והשר גדעון סער.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק