הח"כים מבקשים שתעשו להם "לייק": היום התכנסה במשכן הכנסת סדנה ייחודית שעסקה ברשתות החברתיות השונות ובעיקר בפייסבוק, בטוויטר וביו-טיוב, זאת כדי להעניק לנבחרי הציבור מושג בנוגע לרשתות החברתיות שהפכו לכלי תקשורת מרכזי בימינו.
המומחים לימדו את חברי הכנסת כיצד לעשות "לייק", מתי כדאי להשמיע "ציוץ" ומה זה אומר כשעושים לך "פוק". חברי הכנסת הביעו תקווה במהלך השיעור, שכך יוכלו לתקשר באופן בלתי אמצעי עם האזרחים.
יו"ר הכנסת ראובן ריבלין התייחס היום לחשיבות הפרויקט: "בעידן הזה שיש כל כך הרבה לוביסטים שמנסים להשפיע על דעת חברי הכנסת טוב שנכנס גם ל'ציוצים' של האינטרנט". ריבלין הוסיף: "אני מוכרח לומר שהדברים האלה פותחים אותנו לכל אזרחי ישראל, ואזרחי ישראל יכולים בזמן אמת להתערב בכל דבר ולהעיר הערות, וכך יודעים חברי הכנסת שיש בפני מי לתת דין וחשבון".
"פרס דווקא פעיל בפייסבוק"
לדברי יושב ראש הכנסת הרשתות החברתיות הן מקום שבו ניתן לקבל עצות, בקשות, ודרישות מהציבור ולכן יש להן חשיבות, אך הוא ממהר להתוודות כי הוא אינו שולט ברזי הרשתות החברתיות. "הדברים האלה, אני רק מקבל מהעוזרים שלי כשהם מביאים לי כתוב כי אני לא יודע איך להשתמש בזה", אומר ריבלין. "כשאני רוצה להשתמש בזה אני קורא לנכדים שלי".
אולם ריבלין ממהר להודות כי ישנן דווקא בכירים בממשל הישראלי שבקיאים מאוד בפעילות ברשתות חברתיות: "יש אנשים מבוגרים שהצליחו לגשר. הנשיא שלנו הוא אדם צעיר, פעיל בפייסבוק".