המתמודדים לתפקיד נשיא המדינה הפכו למועמדים באופן רשמי: ששת המועמדים לתפקיד האזרח מספר אחת הגיעו לאורך היום (ג') אל לשכתו של יושב ראש הכנסת, יולי אדלשטיין, והגישו לו באופן רשמי את טופסי המועמדות, בהם לפחות 10 חתימות של חברי כנסת.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
ראשון המגיעים ללשכת אדלשטיין היה יו"ר הכנסת לשעבר, ח"כ ראובן (רובי) ריבלין, שהגיש לו את טופס המועמדות החתום שלו: "נשיא המדינה הנוכחי פרס הביא כבוד גדול לבית הנשיא - ומן הראוי שכל מועמד לנשיאות יידע שזה תפקיד ממלכתי שמטרתו לאחד את העם", אמר ריבלין.
"אני גאה להגיש את הבקשה, וחושב שאוכל למלא את תפקיד הנשיא ולגשר על מחלוקות". הציבור אומר את דברו לנבחרי הציבור, ששומעים לנטיית הלב - ואני מקווה שזה יקרה גם הפעם", ציין בנוסף.
המועמד השני שהגיע ללשכת יו"ר הכנסת והגיש את מועמדותו היה ח"כ בנימין (פואד) בן-אליעזר. לאחר פגישתו עם אדלשטיין, יצא אל הכתבים ופירט בפניהם את תולדות חייו: "סיפור חיי הוא מדגם מייצג של חיי הארץ הזו. אני רואה את משכן הנשיא כבית של לכידות ומקום לגשר על הקצוות".
בן אליעזר, שלטענתו זוכה לתמיכה מכל סיעות הבית, התייחס להתמודדות הצמודה וציין כי הוא "בקיא בספקולציות ובשמועות ומשוכנע שהח"כים יזכרו את מעשיי. אין לי ספק שאצליח".
המועמדת הבאה שהגיעה להגיש את מועמדותה הייתה נשיאת מועצת העיתונות, השופטת בדימוס דליה דורנר, שאמרה לאחר הגשת טופס המועמדות החתום: "זכות גדולה בידי להיות מועמדת רשמית לנשיאות המדינה ולעמוד לבחירת הכנסת".
"זה מעמד מרגש. אביא למדינה כבוד כנשיאה"
הבא בתור היה ח"כ מאיר שטרית (התנועה), שעם כניסתו ללשכת יו"ר הכנסת לצורך הגשת טפסי המועמדות, כינה את המעמד "חגיגה לדמוקרטיה". בצאתו מהלשכה אמר שטרית: "אני מאוד מתרגש. זה מעמד לא פשוט והחלטה משמעותית כי אין לי כוונה לחזור לפוליטיקה אם אהיה נשיא - זה צריך להיות תפקיד אחרון במערכת הפוליטית. אם היו מספרים לי לפני 50 שנה כילד במרוקו, שאני אהיה שר וחבר כנסת ומועמד לנשיא, הייתי אומר לו שהוא חולם".
בהמשך הגיעה לכנסת מי ששימשה בעבר הלא רחוק כיו"ר המשכן ואף כממלאת מקום נשיא המדינה, ח"כ לשעבר דליה איציק, שהשיגה אף היא את החתימות הדרושות להתמודדות. איציק הגישה ליו"ר הכנסת את הטופס החתום - ובכך נכנסה רשמית למרוץ: "החלטתי להעמיד עצמי לבחירה מתוך כבוד רב לתפקיד ואמונה מלאה שאמלא אותו באופן שיביא לעם ישראל גאווה וכבוד", כתבה איציק בעמוד הפייסבוק שלה.
"פעילותי הציבורית והממלכתית עד כה, החל מימי כמורה בירושלים, דרך תפקידי הרבים בכנסת ישראל, בממשלה ובקבינט ועד לתפקיד יו"ר הכנסת ונשיאת ישראל בפועל -הכשירו אותי לתפקיד זה המסמל יותר מכל את המאחד והמשותף לנו כישראלים", הוסיפה איציק.
המועמד האחרון שהגיע ללשכתו של אדלשטיין והגיש את טופס המועמדות הוא חתן פרס נובל, הפרופסור דן שכטמן, שאסף גם הוא עשר חתימות.
רה"מ צפוי שלא לתמוך פומבית במי מהמועמדים
יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין, שיקבל את חתימותיהם של המועמדים, אמר הבוקר כי הוא "מאחל לכולם הצלחה, אך חשוב מכך: התמודדות הוגנת ומכובדת". על פי ההערכות, לשישיית המועמדים לא יתווספו מתמודדים נוספים לתפקיד, אם כי נכון לשעה זו ישנם למעלה מ-40 חברי כנסת שלא חתמו על תמיכה באף מועמד ויכולים להריץ מתמודד אחר.
ראש הממשלה, בנימין נתניהו, לא תומך בשלב זה באף אחד מהמועמדים. מקורביו של נתניהו ציינו במהלך הימים האחרונים כי אם ח"כ ריבלין יהיה המועמד היחיד מטעם הימין לנשיאות, אזי ראש הממשלה יתמוך בו.