מליאת הכנסת דחתה בצהריים בקריאה טרומית את הצעת חוק "ברית הזוגיות" של חברי הכנסת שלמה מולה ורוברט טובייב מקדימה. חברי הכנסת של "ישראל ביתנו", המפלגה שקידמה את הנושא לפני הבחירות, הצביעו נגד ההצעה - או לא נכחו בהצבעה.
63 חברי כנסת הצביעו נגד ההצבעה ו-38 הצביעו בעדה. חברי הכנסת דוד רותם, דני איילון, רוברט אילטוב, אורלי לוי ויצחק אהרונוביץ מישראל ביתנו שנכחו באולם הצביעו כאמור נגד ההצעה. שאר חבריהם מהסיעה כלל לא נכחו.
נושא ברית הזוגיות היווה סלע מחלוקת רציני לפני הבחירות. ישראל ביתנו הצהירה כי תפעל לקידום החוק בכנסת, דבר שעורר את זעם החרדים. בסופו של דבר הגיעו המפלגות לפשרה, וגם ש"ס וגם ישראל ביתנו נכנסו לקואליציה.
קרב בין קדימה לישראל ביתנו
"שוב הוכח כי מילה של ליברמן היא לא מילה", אמרו אחרי ההצבעה בקדימה. "הזוגיות של ליברמן וש"ס קברה היום הבטחת בחירות נוספת של ליברמן, ומפלגתו והוכיחה כי עבור ליברמן השררה והשמירה על הכיסא חשובים יותר מאמינות. הצבעתה של ישראל ביתנו מפקירה מאות אלפי אזרחים שאינם יכולים להיינשא בתנאים דתיים ומבהירה להם בציניות שמילים לחוד ומציאות לחוד".
בישראל ביתנו לא נשארו חייבים. "בניגוד לקדימה, שעוסקת אך ורק ביחסי ציבור וכשהייתה מפלגת השלטון לא עשתה דבר בכדי לקדם את חוק הזוגיות אלא הפילה אותו, ישראל ביתנו עיגנה את חוק הזוגיות בהסכם הקואליציוני בכדי לקדמו ולהביאו לידי מימוש במליאה", אמרו במפלגה. "קולה של ציפי לבני נשמע בחוזקה אך ורק כשהיא באופוזיציה, אך היא נעלמת ונאלמת כשהיא מכהנת בממשלה".
הצעת חוק ברית הזוגניות נועדה ליצור מסלול מקביל ושווה זכויות וחובות שבאמצעותו יוכלו איש ואישה המעוניינים בכך ליצור הסכם זוגיות שלא ייצור נישואים על פי הדין הדתי. הצעת החוק כפי שהובאה לאישור הכנסת היום מתייחסת אך ורק לאנשים שהם "מנועי חיתון" בפני הרבנות - ולא לכל אזרח שחפץ בייסוד ברית זוגיות. כמו כן, הצעת החוק מתייחסת רק ל"איש ואישה" ולא לבני זוג מאותו המין.