ראש הממשלה לשעבר אריאל שרון ייטמן מחר (ב') בביתו שבחוות השקמים - המקום שכל כך מזוהה עמו. אבל בכמעט 30 השנים האחרונות היה לשרון עוד בית, מוכר פחות, במקום טעון הרבה יותר: בית ראש הממשלה ברובע המוסלמי.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בתיעוד נדיר ובלעדי שהגיע לידי חדשות 2, נראית חנוכת הבית ברובע המוסלמי בחג החנוכה בשנת 1987. בעקבות שורת פיגועים בעיר העתיקה, השר שרון החליט להיכנס לגור שם. וכשאריק מזמין - כל בכירי הימין מגיעים, אפילו ראש הממשלה דאז יצחק שמיר. אריק לא הפסיק להסביר לאורחים שהגיעו למאורע על ההקשר ההיסטורי.
בסרטון נראים לצידו של שרון הרב יצחק דוד גרוסמן וקצ'ה מיחידה 101. גם ישראל כץ הצעיר ורפאל (רפול) איתן נכחו באירוע. בדרך נתקלו כולם במפגיני שלום עכשיו שמחו בחוץ נגד בית יהודי בלב המון ערבי. "הם כוחות הרסניים", אמרה אז גאולה כהן. "שלום עכשיו עוד לא בנו שום בית, לא בנגב ולא בגליל, אבל הם כבר מפגינים בשרשרת הפגנות שמטרתה להרוס כל בית שנבנה פה". כלי התקשורת, כמו גם המפגינים, נשארו מחוץ למתחם המאובטח והאירוע הוגדר למוזמנים בלבד.
"אריק לא היה חלק מהימין - הוא הוביל אותו"
אבל לא רק דיבורים על גבורה ולאומיות היו שם, אלא גם רגעים עדינים של זוגיות בין אריק ללילי. רעייתו הייתה כנראה האדם היחיד שיכול היה לומר לאריק 'לא', גם אם מדובר בסידור השמש שנוטה ליפול. לאורך הערב כולו הם כמעט לא נפרדו, הקשיבו ביחד לדוברים, אמרו ביחד שלום לכל אורח.
באותה שעה ממש דיווחו מהדורות החדשות על כך שראש עיריית ירושלים דאז טדי קולק קורא לשרון לחזור בו מהצעד "המסית והמתסיס". היום אמר אחד המשתתפים בנוסטלגיה: "אריק לא היה אז חלק מהימין, הוא הוביל אותו. הוא לקח אותם למחוזות שגם המתנחלים האידיאולוגיים ביותר לא חלמו עליהם. מי חשב שאפשר להביא את ראש הממשלה לקבוע מזוזה בפתח בית ברובע המוסלמי? רק אריק היה מסוגל".
את דמי השכירות בבניין, כדייר משנה, שילם שרון לעמותת עטרת כהנים. שרון גם קרא לאחרים לרכוש בתים באזור ולאורך השנים אישר תקציבי אבטחה ליהודים בירושלים המזרחית. הוא עצמו ישן בביתו השני רק מפעם לפעם, אבל לא הפסיק להתגאות על כך יש לו בית ברובע המוסלמי.
מאמין בקיום משותף של יהודים וערבים
כשיצחק ושולמית שמיר עזבו, הגיע כוכב צעיר בליכוד - משה קצב, יחד עם רעייתו גילה. בתוך כל האורחים המכובדים היה גם ילד אחד, גלעד שרון, שנראה שהביע פחות עניין בשרים ויותר בעוגות שנשלחו לרגל המאורע.
"אני מאמין בקיום משותף של יהודים וערבים", אמר שרון באותו המאורע. "אני חושב שהצעד הזה שעשינו הוא בהחלט צעד שתורם ליתר הבנה. זה לוקח זמן. יש אנשים שמבינים דברים באיחור. אני חושב שאנחנו הבנו את הדברים עוד בזמן".
במשך השנים שרון המשיך לומר "אחריי", אבל רץ לכיוונים אחרים לגמרי. חלק מהנוכחים באירוע הדלקת הנר הלכו אחריו, אבל חלקם חשבו שבגד מבחינה אידיאולוגית. היום מתגוררות בבניין הזה שבע משפחות יהודיות. המרחק בינן לבין הדייר הקודם גדול מאוד.