טניה רוזנבליט, הסטודנטית מאשדוד שעמדה על שלה וסירבה להיכנע לחרדים שדרשו ממנה לפנות את מקומה בקדמת האוטובוס, הגיעה היום לדיון בנושא בלשכת שר התחבורה ישראל כץ. את המפגש בין השניים העברנו בשידור חי באתר.
בפתח המפגש שיבח כץ את טניה: "אני מלא הערכה שעמדת ושלא ויתרת. אני הורתי לחקור כדי שיבוצע דין עם כל מי שלא פעל בהתאם להנחיות". לאחר מכן ציין שר התחבורה באופן נחרץ: "במדינות ישראל 2011 לא תהיה הפרדה בין נשים וגברים, ומי שמרצונו רוצה למצוא סידורי ישיבה כאלה ואחרים - זה לא יהיה על חשבון פגיעה באחר. אנחנו נעמוד על הדבר הזה ונמצה את הדין עם כל מי שינסה למנוע זאת".
טניה אמרה מצידה: "אני לא חושבת שבסופו של דבר שיטות של הפחדה יעזרו פה. אני לא חושבת שזה מה שקורה פה. בסופו של דבר הקיצונים האלה שבעצם רוצים להשפיל ציבור שלם שחי בקרבם, אני לא מבינה איך הם עושים את זה. זה לא רק בתחבורה אלא בכל היבט אפשרי. אני חושבת שצריך לשים סוף לדבר הזה. אני לא יודעת להגיד איך, קטונתי. אבל באמת, זה שזה המצב בישראל 2011 - זה באמת מביש".
"אני חושבת שמה שקורה פה, בייחוד בכל העניין של הדרת נשים - פשוט שימוש מאוד ציני בדת", מסבירה טניה. "זה לא הדת, הדת זה דבר יפה. זה שימוש ציני שצריך להיפסק", היא מדגישה.
משרד התחבורה חוקר את האירוע
במשרד התחבורה חוקרים את האירוע, בו לפי הטענות הותקפה רוזנבליט על ידי נוסעים חרדים, לאחר שסירבה לשבת באחורי האוטובוס, רק מפני שהיא אישה. במסגרת החקירה ייבדק האם נהג האוטובוס של "אגד" פעל בניגוד לתקנות משרד התחבורה, האוסרות עליו למנוע מנשים לשבת בקדמת האוטובוס - או בכל חלק אחר של האוטובוס.
השר כץ אמר כי משרדו "לא יאפשר כל פגיעה פיזית או מילולית בנוסעי האוטובוס ויאכוף כל ניסיון למנוע מנשים לשבת בכל מקום באוטובוס". על פי נהלי המשרד, חל איסור על נהג האוטובוס להפריד בין נשים וגברים באוטובוס וכל נוסע רשאי לשבת בכל אחד מהמושבים באוטובוס.
לבני: "זה מאבק על הפנים של המדינה"
אחרי שראש הממשלה הזכיר את האירוע בפתח ישיבת הממשלה, ואחרי שהשרה לימור לבנת הזמינה את טניה להופיע בפני הוועדה לקידום מעמד האישה, אומרת יו"ר האופוזיציה ציפי לבני: מדובר במאבק שלם על פרצופה של המדינה.
"מדובר באישה שביקשה לממש את חייה במדינת ישראל, נתקלה בבעיה וגילתה אומץ אישי גדול מאד", אמרה לבני בריאיון מיוחד לחדשות 2 באינטרנט. "אבל הסיפור הוא לא רק האדם עצמו, האישה הזו שנלחמה באותו רגע על זכותה לשבת בכל מקום באוטובוס. יש כאן מאבק שלם על הפנים של המדינה. כולנו צריכים להיות חלק מהמאבק הזה, המאבק על מקומן של נשים במדינה בכלל ועל פרצופה של המדינה".
"המאבק על האוטובוסים הוא מאבק של קבוצה שרוצה לכפות עלינו את אורח חיינו, והוא משתלב במאבק של קבוצה אחרת שרוצה למנוע מאיתנו הסדר, וחלק ממנה נלחם בכנסת באמצעות חוקים בעיתיים, וחלק בסוף מרימים בלוק על מח"ט", הוסיפה יו"ר האופוזיציה.
"את האישור של קווי מהדרין הם קיבלו מהממשלה הזאת. נכון, במשך שנים הפוליטיקה נתנה להם את כל מה שהם רצו", הוסיפה לבני. "אבל האם מה שהיה הוא שיהיה? אני לא חושבת כך. השאלה היא האם הרוב הציוני יוצא למאבק. הגיעו מים עד נפש. יש כאן רוב ציוני שרוצה לחיות במדינה יהודית ודמוקרטית מודרנית, שמכבדת את המסורת, והמאבק הזה הוא מאבק של כולנו".
ראש האופוזיציה הדגישה כי "אני וראש הממשלה לא רואים עין בעין. הוא בחר להקים ממשלה שהוא מגדיר אותה כ"שותפיו הטבעיים". הצעתי לו יותר מפעם אחת להקים ממשלה שמייצגת את הרוב הציוני, אבל זאת הבחירה שלו. זה עולה לו מפעם בפעם בלומר כמה מילים בפתח ישיבת הממשלה, לדבר על אכיפת חוק ולגנות, אבל בסוף המצב הזה שבו גדלים כל הגידולים האלה – הממשלה הזו מרווה אותם במים ומאפשרת להם לגדול. השותפות בממשלה נתנה רוח גבית לכל התופעות האלה. זה לא עניין טכני. זהו מאבק על ערכים ועל דמותה של ישראל".