ראש הממשלה בנימין נתניהו הודיע אחר הצהריים על החלטתו לפרק את ועדת פלסנר, שנועדה לאתר פתרון לשוויון בנטל הגיוס שיחליף את חוק טל.
"לצערי, הוועדה לא הצליחה לגבש תוואי מוסכם להמלצה שתשיג רוב מעשי בכנסת - והיא התפרקה", נמסר. לפיכך, החל מ-1 באוגוסט יוכל צה"ל, באופן עקרוני, להורות על גיוס לשורותיו של כל מועמד שיתאים לכללים שנקבעו ב"חוק שירות ביטחון".
בהקשר זה, אמר נתניהו: "אני מעדיף פתרון מוסכם ומדורג, אבל אם לא לזה נגיע יגייס צה"ל לפי צרכיו. אני מאמין שהוא יעשה זאת תוך התחשבות בציבורים השונים כדי למנוע קרע בעם. כיוון שחוק שירות ביטחון אינו נותן מענה להצטרפות הציבור הערבי והחרדי לשירות אזרחי, נפעל במקביל להסדיר נושא זה".
"הדם של ילדינו לא פחות סמוק"
אחר הצהריים, בישיבת סיעת קדימה, התייחס היו"ר שאול מופז התייחס לוועדת פלסנר ולחשיבות שיש לה, בעיניו, להמשך השתתפות סיעתו בקואליציה. התייחסותו של מופז לדברים באה על רקע האיומים שהושמעו בימים האחרונים, שלפיהם עלולה קדימה לפרוש מממשלת נתניהו - אם לא תוסדר סוגיית השוויון בנטל.
"הדם של הילדים שלנו לא סמוק יותר או פחות מדמם של מי מאזרחי המדינה", אמר יו"ר קדימה בהתייחסו לצורך בהסדרת שירות שווה לכולם.
"בעיניי, לנוכח החקיקה (של הוועדה) והצורך להביא לשוויון בנטל, יהיה קשה מאוד לדרוש איפוק ממעמד הביניים בישראל, זה שעל גבו מונח כל העומס - גם של השירות הצבאי, גם של המילואים גם העבודה וגם תשלום המסים. הנטל הזה גדול מדי".
"נחולל כאן שינוי היסטורי"
מופז הדגיש כי הוא רואה בהצלחת המשימה התחייבות אישית שלו. "אני רוצה להיות מסוגל להישיר מבט לעבר לאותם צעירים וצעירות, ללוחמים שמסכנים עצמם, להם ולאימהות שלהם", הוא סיפר.
באשר להשלכות הפוליטיות של המהלך אמר: "רבותיי, אנחנו נחולל כאן שינוי היסטורי - ואם לא נהיה מסוגלים לעשות זאת, נצטרך לבוא ולהסביר מדוע. קיבלנו על עצמנו את המשימה הזאת שהיא מבחן קשה לכולם ובמיוחד למי שהתחייב לתוצאות שלו".