ראובן ריבלין - הנשיא העשירי של מדינת ישראל: יו"ר הכנסת לשעבר, שהתמודד היום בפעם השנייה לתפקיד האזרח מספר אחת, נבחר ברוב קולות לתפקיד נשיא מדינת ישראל ויחליף בתפקידו את הנשיא המכהן, שמעון פרס. הנשיא החדש של ישראל עבר בשלל תחנות בכנסת ובמפלגת הליכוד, שימש בתפקידי שר וכיהן גם בעיריית ירושלים. הכירו את הנשיא רובי.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
ריבלין, נשוי לנחמה ואב לארבעה, נולד ב-1939 בירושלים ליוסף יואל ריבלין ורחל ריבלין, וזכה לכינויים "רובל'ה" ו"רובי" בילדותו. ריבלין גדל "בבית בית"רי בהשראת ז'בוטינסקי" לדבריו, עם השפעה גדולה מצד אביו המזרחן והרקע הדתי של שני הוריו. לאחר שסיים את שירותו הצבאי בחיל המודיעין בדרגת רב-סרן, פנה ללימודי משפטים באוניברסיטה העברית.
בשנת 1978 נכנס ריבלין לפוליטיקה המקומית, ונבחר לחבר מועצת עיריית ירושלים, בה כיהן עד 1988. "הוא רצה להיות ראש העיר אחרי טדי קולק, זה היה חלום חייו והוא הלך לפריימריז בליכוד בנושא הזה", סיפר עוזי ברעם, חבר כנסת ירושלמי לשעבר ממפלגת העבודה. בשנת 1988 הפסיד ריבלין בבחירות למועמד הליכוד לראשות העיר, ובסוף השנה נבחר לראשונה לכנסת מטעם הליכוד, ובמקביל כיהן כיו"ר ארגון הליכוד. ב-1992 שובץ במקום ה-37 ברשימת הליכוד ולא נכנס לכנסת, אך ב-1996 נבחר בשנית לכנסת. בין שתי הכהונות, הצטרף ריבלין לתכנית סאטירה בערוץ 2, מתוך הבנה שהופעה בטלוויזיה תחזיר אותו לכנסת.
בשנת 2001, עם בחירתו של אריאל שרון ז"ל לראשות הממשלה, קיבל לראשונה משרד ממשלתי כאשר מונה לשר התקשורת. ריבלין כיהן בתפקיד עד שנת 2003, ולאחר הבחירות לכנסת ה-16 מונה ליו"ר הכנסת. בשנת 2006 החליפה אותו ח"כ דאז דליה איציק, אך בשנת 2009, עם בחירתו מחדש של בנימין נתניהו לראשות הממשלה, שב ריבלין לתפקיד יו"ר הכנסת עד לשנת 2013, אז החליף אותו ח"כ יואל (יולי) אדלשטיין.
צמחוני מטעמי מצפון - ואוהד בית"ר
בשנת 2007, בעת כהונתו באופוזיציה, הכריז ריבלין על כוונתו להתמודד על הנשיאות מטעם מפלגת הליכוד, ומולו התמודדו שמעון פרס מטעם קדימה וח"כ דאז קולט אביטל ממפלגת העבודה. בסיבוב הראשון זכה ריבלין ל-37 קולות, לעומת פרס שקיבל 58 קולות ואביטל שזכתה לתמיכתם של 21 חברי כנסת בלבד. אביטל פרשה לפני הסיבוב השני, ובעקבות זמן קצר גם ריבלין פרש, ואמר בדעמות: "יחי נשיא המדינה, תחי מדינת ישראל". בסיבוב השני פרס התמודד לבדו ונבחר לנשיא.
במהלך שנותיו בכנסת כיהן בוועדות החוץ והביטחון, הכנסת, הכספים, החוקה והכלכלה ועוד, וגם עמד בראש הוועדה למאבק בנגעי הסמים והאלכוהול ובראש ועדת הפירושים שדנה בענייני תקנון הכנסת. לאחר אסון גשר המכביה כיהן בוועדה המיוחדת שהוקמה לעניין לקחי האסון, ובמשך שנים רבות פעל במסגרת השדולה למען ירושלים בכנסת וגם עמד בראשה.
במקביל לפעילותו הפוליטית, ריבלין היה מעורב גם בענף הכדורגל, כאשר שימש בעבר בתפקידים שונים בקבוצת בית"ר ירושלים: מנהל הקבוצה, יו"ר האגודה ויועץ משפטי. כמו כן, ריבלין פעל במשך שנים למען שלומם של בעלי החיים, והצהיר במספר הזדמנויות כי הוא צמחוני מטעמי מצפון.
"אני אהוד על כולם"
אתמול (ב') פרסם ח"כ ריבלין את הצהרת ההון שלו, לפיה ברשותו דירה בת ארבעה חדרים שרכש בשנת 1973 בעלות של כ-220 אלף שקל, וכיום נאמדת בכ-3 מיליון שקל. לפי הצהרת ההון של ריבלין, הוא אינו מחזיק בנכסי דלא ניידי מלבד הדירה שבבעלותו. תיק ההשקעות שמחזיק המועמד לנשיאות שווה 300 אלף שקל. בקרן השתלמות, הביטוח ובקופת גמל יש לריבלין עוד 450 אלף שקל, ושווי רכבו הפרטי נאמד ב-60 אלף שקלים.
משכורתו של ריבלין כנבחר ציבור עומדת על 25 אלף שקל נטו בחודש, ואילו הפנסיה מתקופת כהונתו כשר עומדת על 1,000 שקל בחודש נטו. מלשכת עורכי הדין הפנסיה המשולמת לריבלין היא 600 אלף שקלים נטו. הביטוח הלאומי משלם לריבלין בן ה-75 קצבת זקנה של כ-2,500 שקלים בחודש.
"אם לא הייתי חושב ובטוח שאני יכול למלא את תפקיד הנשיא, לא הייתי מגיש את מועמדותי", הסביר ריבלין בתכנית "פגוש את העיתונות" מדוע הוא ראוי לתפקיד. "אני מרגיש כפי שמרגיש רוב הציבור בישראל - אני אהוד על כולם, ורחשי הלב של הציבור הם 'קול המון כקול שדי'".