"כשהגענו היה חוסר אמון וכאוס בין עובדי הבית בגלל החקירות נגד הנשיא קצב, ואילו היום הכל מתבצע על פי מכרזים, בתיאום עם נציבות שרות המדינה" - כך אמרה היום (ד') מנכ"לית בית הנשיא אפרת דובדבני, במהלך דיון בוועדה לביקורת המדינה בכנסת, על דוח המבקר.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
הוועדה ערכה היום דיון בעקבות דוח מבקר המדינה על מינהל וכספים בבית הנשיא, שהצביע על שורת ליקויים מתקופתו של הנשיא לשעבר קצב, שכלוא על אונס. חלק מהליקויים היו: קבלת עובדים ללא מכרז, היעדר מבקר-פנים, חריגה מתקנות שירות המדינה בהעסקת יועצים ומתן הטבות שכר, ליקויים כספיים בקרנות בית הנשיא, הוצאות מנהליות מופרזות ועוד.
דובדבני הוסיפה כי רוב מוחלט של הליקויים עליהם הצביע המבקר כבר תוקנו: מונתה מבקרת פנים והתקבלו הנחיות מנציבות שרות המדינה בנושא כוח אדם, תקן ומכרזים.
היא התייחסה לעלייה הניכרת בתקציב הבית מאז כניסתו של שמעון פרס לתפקיד, והדגישה כי הסיבות לכך הן תקצוב חסר בשנות הנשיא הקודם, צורך דחוף בשיפוץ תשתית רחבה וחיזוק המבנה, וכן עלייה בהיקף פעילות הבית, עלייה במספר ביקורי ראשי המדינות, הרחבת אירועי יום העצמאות וסוכות, פתיחת הבית לאירועים טקסים וחגים בהשתתפות אלפי מאזרחי מדינת ישראל ואורחים מהעולם ועוד.
המבקר: הליקויים תוקנו תוך זמן קצר
מבקר המדינה, השופט בדימוס יוסף שפירא ציין שבית הנשיא בתקופת פרס נאלץ להתמודד עם מציאות קשה של טלאי על טלאי והדגיש כי "צריך לזכור שזה הדוח הראשון על בית הנשיא, ולתקן מצבים כאלה לוקח זמן. מגיע לכם קרדיט על תיקון ליקויים בזמן קצר".
יו"ר הוועדה, ח"כ אמנון כהן (ש"ס) הדגיש כי "למוסד הנשיאות תרומה רבה למעמד המדינה, וסמל לחברה כולה. חשוב שהליקויים תוקנו, אך על המבקר לערוך דוח מעקב. גם מוסד הנשיאות חייב לפעול על-פי אמות מידה תקינות של מינהל תקין, מכרזים, שמירה על כספי-ציבור ושקיפות, ועליו לשמש דוגמא בנושאים אלה".