יו"ר הליכוד וראש הממשלה המיועד, בנימין נתניהו, עדיין לא החליט איזו ממשלה הוא רוצה. בעוד ארבעה ימים יסתיים פרק הזמן הראשון שהוקצה לו להרכיב ממשלה, ונתניהו עדיין מקווה שלא ייאלץ לעמוד בראש ממשלת ימין צרה.
המאמצים בליכוד יימשכו בימים הקרובים בשני צירים מקבילים: האחד, המשך המו"מ מול סיעות הימין, "שותפיו" הטבעיים של הליכוד, על מנת לסגור סופית את קווי היסוד של הממשלה ואת חלוקת התיקים. לאחר שהושג שלשום הסכם קואליציוני ראשון עם ישראל ביתנו, מקווים בליכוד לחתום היום על הסכם דומה גם עם ש"ס. בש"ס לעומת זאת כועסים כך שחתימת ההסכם נדחתה להיום, על אף שלטענתם היה אפשר לחתום עליה כבר אתמול.
במקביל, מנסים בליכוד למצות את הסיכוי האחרון להקמת ממשלת אחדות עם קדימה, למרות דבריה של לבני בכלי התקשורת כי הסיכויים לכך אפסו. במסגרת זן, אתמול נפגש נתניהו עם נשיא המדינה שמעון פרס וביקש ממנו את סיועו להקמת ממשלה רחבה. נתניהו ביקש מפרס לשכנע את בכירי מפלגת קדימה ומפלגת העבודה להצטרף לממשלת אחדות, לאור המצב הביטחוני, הכלכלי והחברתי בו ישראל מצויה.
קדימה, לפחות בצורה רשמית, ממשיכה להתעקש כי קלושים הסיכויים להיכנס לממשלה בראשות נתניהו. "זה לא סוד שבמהלך השבוע האחרון התקיימו פגישות עם יו"ר הליכוד", אמרה אתמול ציפי לבני, יו"ר קדימה בישיבת הסיעה. "אני במהלך כל הדיונים כאן הבטחתי שאם תהיה, או אם אחשוב שיש כוונה כנה ואמיתית ויכולת להרכיב ממשלת אחדות אמיתית, אבדוק את העניין לגופו ובתום לב במהלך השבוע האחרון הייתה עוד בדיקה מהסוג הזה. מבחינת קדימה הדברים לא השתנו".
דרך לממשלה חדשה: סיקור מיוחד
נתיניהו לפרס: סייע להקמת ממשלת אחדות
לבני: בלי הסכם מדיני - לא תהיה אחדות