המשנה לראש הממשלה, השר משה (בוגי) יעלון, רמז אחר הצהריים כי המגעים שהוא מנהל מול נציג קדימה, ח"כ יוחנן פלסנר, בסוגיית החוק לשוויון בנטל - עלו בתוהו. "אני לא חושב שתהיה חקיקה עד 1 באוגוסט", אמר יעלון בשיחה עם שגרירים זרים - והכשיר את הקרקע, הלכה למעשה, לפרישת קדימה בחזרה אל שורות האופוזיציה.
בהתייחסו לאולטימטום שהציב שאול מופז, שדרש להביא עד ליום ראשון הקרוב את החוק לאישור הממשלה, אמר יעלון: "טרם גישרנו על הפערים עם קדימה ואני מאוד פסימי שנעשה את זה במושב הכנסת הנוכחי. מה שיחליף את חוק טל עלול ליצור משבר בקואליציה בינינו לבין קדימה. אני מאמין שנוכל לראות לאיזה כיוון זה הולך בימים הקרובים - ואז אולי הקואליציה תקטן - אך נשרוד את זה. במקרה כזה יחל משחק פוליטי חדש, ולכן - כל האופציות נמצאות לא רק על השולחן, אלא גם באוויר".
את המתווה שביקש להציג לפתרון סוגיית הגיוס תיאר יעלון: "הדרך שלי היא דרך צנועה: המספרים של גיוס חרדים מאוד מעודדים. בשנה החולפת התגייסו כמעט 2,400, והצעתנו היא לגייס 6,000 ב-2017. אני אשמח שחרדים יתגייסו לצבא, מאחר שבשנים האחרונות נפתחו מסלולים לחיילים חרדים שנחשבים מוצלחים מאוד. הם זקוקים לאווירה מיוחדת כדי לפעול בה, אבל אני מאמין שזו הדרך לאינטגרציה בין החרדים לבין שאר הציבור בישראל".
ח"כ חסון: "אם לא יהיה חוק היסטורי - לא נהיה חלק מהממשלה"
זמן קצר לאחר רמיזתו של השר יעלון לגבי האפשרות של פיצוץ המגעים בינו לבין ח"כ פלסנר, אמר ח"כ יואל חסון (קדימה) בריאיון לחדשות 2 באינטרנט, כי "ראש הממשלה מרמה את הציבור כשהוא אומר שהוא מעוניין בחוק לשוויון בנטל. נתניהו אכן מסוגל להעביר שינוי דרמטי בסוגיית הגיוס, מכיוון שיש לו קואליציה רחבה של 94 חברי כנסת".
בנוגע לאפשרות כי קדימה תפרוש מהקואליציה, הוסיף ח"כ חסון כי "אין למפלגת קדימה מה לעשות בממשלה. לדעתי, לשותפות הזו לא היה סיכוי מלכתחילה. צריך להבין: היום נחשף פרצופו האמיתי של נתניהו, שחושב רק על טובתו הקואליציונית ועל ההסדרים שלו עם החרדים. המדינה הזו לא תחזיק מעמד אם רק הציבור החילוני יתגייס. אם לא יהיה חוק היסטורי - לא נהיה חלק מהממשלה הזו".