דרמה בבית המשפט: באיחור של כחצי שעה התייצב בצהריים נשיא המדינה, משה קצב, בבית משפט השלום בירושלים לפתיחת משפטו. אלא שמיד עם תחילת הדיון הודיע קצב לשופטים ההמומים כי הוא חוזר בו מעסקת הטיעון שנחתמה עימו: "החלטתי להיאבק על חפותי וללכת בדרך הקשה", אמר קצב והדגיש: "להחלטה אין שום קשר להצגת או אי הצגת הראיות, ההחלטה גמלה בליבי כשעה לפני תחילת המשפט".
מבוכה רבה שררה בבית המשפט, כאשר הנשיא לשעבר התעכב במשך דקות ארוכות בסמוך לבית המשפט ולא התייצב לדיון. רק לאחר כ-30 דקות הגיע קצב לאולם הדיונים, מלווה במאבטחים רבים, בבנו וברעייתו גילה, שעל פניה ניתן היה להבחין בדמעות רבות. כשהגיע לבית המשפט הטיל קצב את הפצצה, והשופטים ביטלו את העיסקה.
פרקליטו של הנשיא לשעבר, עו"ד ציון אמיר, תקף את התנהלות התקשורת בפרשה מיד עם צאתו מאולם הדיונים בבית המשפט. "סיבות רבות הובילו את קצב להחלטה הזו", אמר עו"ד אמיר, "יש לבדוק מה עשו לאיש הזה שהביא אותו לבטל את העסקה". כעת ייאלץ היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, להחליט האם להגיש שוב כתב אישום נגד קצב, ומה יופיע בו.
התובעת, נציגת הפרקליטות בדיון, הביעה צער על ההחלטה של קצב: "צר לנו על ההתנהגות ההפכפכה של ההגנה. אנחנו חוזרים לאותה נקודה שבה היינו ערב החתימה על הסדר הטיעון, בימים הקרובים נחליט על הגשת כתב האישום בפרשה".
"ביקשתם? קיבלתם"
מחוץ לאולם בית המשפט קיימו נציגים ממספר ארגוני נשים עצרת מחאה נגד עסקת הטיעון עם קצב. מרגע שנודע למפגינים על ביטול העסקה, החלו להשמיע קריאות שמחה, עידוד ומחיאות כפיים. בצאתו מאולם הדיונים, קרא פרקליטו של קצב לעבר המפגינים: "אתם ביקשתם את זה - אתם קיבלתם".
משפטו של הנשיא לשעבר אמור היה להיפתח כבר בחודש שעבר, אולם אז הודיעה הפרקליטות כי הדיון נדחה בשבועיים לפחות, לבקשת עורכי דינו של קצב.
פרקליטיו של קצב פנו לבג"ץ בדרישה לחשוף את חומרי החקירה שטרם הותרו לפרסום בפרשה. לטענתם, פרקליטות המדינה הסתירה מהם חומרים הנוגעים לאמינותה של המתלוננת א' ממשרד תיירות, הכוללים גם את התיק הרפואי שלה, בו הם דרשו לעיין לפני הקראת כתב האישום.