כיממה לאחר "הפגנת הפראיירים" ולאחר הודעת ראש הממשלה נתניהו על אימוץ מסקנות הוועדה לשוויון בנטל, הסתיימה הערב פגישתם של ראש הוועדה ח"כ יוחנן פלסנר והשר לעניינים אסטרטגיים משה (בוגי) יעלון - אותו מינה נתניהו מטעמו לצוות שאמון על ניסוח החוק.
השניים ייפגשו שוב מחר. בתום הפגישה אמר ח"כ יעלון כי "יש הזדמנות לשינוי היסטורי, אבל צריך לעשות זאת באופן אחראי, מבלי לגרום לקרע בעם". בליכוד עדיין מנסים למצוא מתווה או פשרה שישאירו את ש"ס בקואליציה, זאת למרות המשבר הגובר עם המפלגות החרדיות. אחת האפשרויות שנבחנת היא יישום החוק באופן הדרגתי - במשך שנים.
אבל, לא בטוח שגם ההצהרות ה"מפייסות" במערכת הפוליטית יצליחו להרגיע את השטח. אחר הצהריים הבהיר יו"ר התאחדות הסטודנטים איציק שמולי שעצרת המונית נוספת מתוכננת בעוד שבועיים. "אם הממשלה תקבל את הדרישות בצורה ברורה, זו עשויה להיות עצרת תמיכה בממשלה" אמר שמולי בריאיון לחדשות 2 באינטרנט. "אנחנו כבר די מסוחררים מהזגזוגים של ראש הממשלה, אבל בכל מקרה מדובר בהתפתות חיובית".
לדברי שמולי, "הלקח העיקרי מהקיץ האחרון הוא - כשהממשלה מחבקת חיבוק דב, וקופצת לאמץ את המסקנות יש בזה משהו חיובי, אבל צריך לוודא שלעקרונות יהיה גם ביטוי במציאות ושהם יהפכו להצעת חוק מאוד ברורה".
"סנקציות שיש מאחוריהן ממש"
הדרישות של פעילי המאבק לשוויון בנטל ברורות לדברי שמולי ומתבססות ברובן על עקרונות פלסנר. "מכסות קבועות, סנקציות שיש מאחוריהן ממש - גם למשתמטים וגם לאוניברסיטאות או לישיבות ותגמול למשרתים", הוסיף שמולי. בסוגיית הגיל נראה שיש מחלוקת. "ועדת פלסנר הרחיקה לקבוע את גיל 23 לגיוס חרדים. אני חושב שטווח של 19-20 זה הרצוי שעליו אנחנו מדברים. בגיל 23 העלות הכלכלית של הכנסת אותן אוכלוסיות לשירות תהיה גבוהה מדי, ולא פחות חשוב - כניסתם לשוק העבודה תהיה מאוחרת".
על עתיד המאבק הבהיר שמולי שהוא תלוי רק בתוצאות. "אם מאחורי הצעת החוק יעמדו רק עקרונות ומילים מוזרות - זה לא יקל עלינו את הנטל, ולכן נמשיך את המאבק. אין לנו פריבילגיה להשאיר את המאבק לרצונו הטוב של ראש הממשלה. אנחנו לא מתכוונים לנוח על זרי הדפנה. הדד ליין הוא מאוד ברור: עד סוף החודש הזה צריך להיות תחליף לחוק טל, ויש מספיק תחנות בדרך שאפשר למסמס בו את הכוונות הטובות, לכן אנחנו כאן".