סוף השנה האזרחית מביא גם את יושב ראש הבית היהודי נפתלי בנט לעסוק בסיכומים. שר הכלכלה הטרי העלה לדף הפייסבוק שלו קליפ סיכום: "שנה אחת ב-3 דקות", המסכם לטענתו את הצלחותיו בתפקיד, הן בתחומים הכלכליים והן בנושאי דת ומדינה. אלא שההישגים שאותם מציג בנט עוררו כמה סימני שאלה במערכת הפוליטית בכל הקשור להצלחות אותן מציג בנט כשלמעשה - כך לדברי גורמים פוליטיים - הוא השפיע הרבה פחות ממה שהצהיר בסרטון.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
הגורמים מציינים כי רובן הגדול של הפעולות הן פעולות שהחלו דווקא בשנים קודמות, טרם כניסת השר בנט לכנסת, וזאת בעזרת ועדות, שרים או ח"כים אחרים שקידמו אותם. כך לדוגמה, הרפורמה בשירותי הדת שבה מתגאה נפתלי בנט היא למעשה חקיקה שיזמה דווקא סגנית שר הפנים פאינה קירשנבאום - שאף עלתה לקריאה ראשונה בכנסת בדצמבר 2011.
עוד צוין כי התחרותיות שבה מתגאה בנט היא תולדה של ועדת קדמי שהוקמה במשרד התמ"ת בשנת 2011, בתקופת קודמו בתפקיד שלום שמחון. כך גם הרפורמה בשוק המלט, שקודמה בתקופת השר ממפלגת העצמאות.
קידם את קשרי המסחר עם סין?
בסרטון שהופץ מציין השר את הצלחותיו בקשרי הסחר עם סין. במקרה זה, מודים גורמים פוליטיים, אכן נערך ביקור כלכלי בסין, אך מייחסים את מירב ההצלחות דווקא לביקור ראש הממשלה נתניהו חודשים ספורים קודם לכן. נתניהו חתם אז על מספר הסכמים כלכליים שפתחו את הצוהר לפעילות כלכלית מחודשת בין שתי המדינות.
משאל העם היה נושא עליו התבססה חלק מהאג'נדה של בנט בהתמודדותו לבחירות, וגם בסרטון הוא מדגיש את הצלחתו להביא את הנושא לסדר היום - אך כאן מזכירים גורמים פוליטיים כי מי שקידם את רעיון משאל העם הוא דווקא יושב ראש הקואליציה הנוכחי יריב לוין, בקדנציה הקודמת שלו.
נושא נוסף שעלה בסרטון הוא השוואת תנאיהם של חלק מעובדי הקבלן, אך במקרה זה מדובר בהסכם שנחתם לפני כשנתיים בין האוצר לבין ההסתדרות.
מלשכת בנט נמסר בתגובה: "הקנאה עושה רע לעור הפנים, ובכלל כדאי שהפוליטיקאי שהשקיע זמנו היום בצפייה בסרטון ובפנייה נואשת לכתבים, יתאמץ כך בענייני משרדו ואז גם הוא בוודאי יוכל להציג הישגים. ואגב, בשל מגבלת הזמנים נאלצנו להציג רק חצי מפעילות השר".