אחרי יתר המועמדים במרוץ לנשיאות שייערך מחר, ח"כ שטרית הצהיר גם על הונו שלו: "ברשותי דירה ביבנה משנת 1987, שנבנתה במסגרת תכנית 'בנה ביתך' שיזמתי בתור ראש עירית יבנה. היום היא שווה בין 2 ל-3 מיליון שקלים", הצהיר שטרית במהלך ישיבת סיעת התנועה. "ברשותי גם דירה באילת שנרכשה ב-1996 בסכום של 614 אלף שקל. היום היא שווה בערך 900 אלף שקל", הוסיף המועמד לנשיאות.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
עוד ברשות שטרית: דירת חדר וחצי באשקלון שנרכשה ב-1996 ושוויה אז והיום עומד על 400 אלף שקלים. בשנה האחרונה רכשו בני הזוג שטרית גם דירה באשדוד, עבור אמה של רותי, רעייתו של שטרית, שגרה בדימונה ורצתה עבור לאזור המרכז. עלותה מיליון וחמישים אלף שקלים.
ח"כ שטרית פירט גם לגבי שכרו: "אני מקבל תלוש משכורת של שר על סך 39,842 שקלים בחודש, כשהנטו הוא 20,123 שקלים. בנוסף, גם קצבת השלמה ממשכורת של שר לאחר ששימשתי בתפקידי שר במשך עשור, על סך 3,037 שקלים נטו. אינני מקבל שום תשלום פנסיה. עם פרישתי מעיריית יבנה ב-1987, היו לי זכויות של 60% פנסיה כראש עיר, כ-20 אלף שקל לחודש, עליהן ויתרתי. הכל שקוף. כל מה שעשיתי נעשה בעשר אצבעות, בעבודה קשה. 40 שנות פעילותי מדברות בעד עצמן, אני נקי ללא רבב"
בעקבות פרשת בן אליעזר: המועמדים פירטו את הונם
ריבלין הציג אתמול את הצהרת ההון שלו, שלפיה ברשותו דירה בת ארבעה חדרים שרכש בשנת 1973 בעלות של כ-220 אלף שקל, וכיום נאמדת בכ-3 מיליון שקל. דורנר הצהירה כי היא נהנית מפנסיה כקצינה בצה"ל וכשופטת לשעבר בסכום של 35 אלף שקלים.
לפי הצהרת ההון של ריבלין, הוא אינו מחזיק בנכסי דלא ניידי מלבד הדירה שבבעלותו. תיק ההשקעות שמחזיק המועמד לנשיאות שווה 300 אלף שקל. בקרן השתלמות, הביטוח ובקופת גמל יש לריבלין עוד 450 אלף שקל, ושווי רכבו הפרטי נאמד ב-60 אלף שקלים.
משכורתו של ריבלין כנבחר ציבור עומדת על 25 אלף שקל נטו בחודש, ואילו הפנסיה מתקופת כהונתו כשר עומדת על 1,000 שקל בחודש נטו. מלשכת עורכי הדין הפנסיה המשולמת לריבלין היא 600 אלף שקלים נטו. הביטוח הלאומי משלם לריבלין בן ה-75 קצבת זקנה של כ-2,500 שקלים בחודש.
"כל נבחר ציבור צריך לעמוד בפני הציבור באופן גלוי ושקוף בנוגע להכנסותיו ורכושו, כדי למנוע לזות שפתיים וספקולציות שונות לגבי עצמאותו וטוהר שיקול דעתו", הסביר ריבלין את ההחלטה לחשוף את הונו.
יועציה של השופטת בדימוס דורנר מסרו אף הם פרטים אודות הכנסותיה וציינו בין השאר, כי היא מחזיקה ברכב מסוג וולבו, מודל שנת 2004 ובדירת 4 חדרים בשכונת בית הכרם בירושלים. לפי הנתונים, דירתה של דורנר נמצאת בקומה שלישית, ללא מעלית, והיא מתגוררת בה מאז שנת 1974.
גם הפרופ' דן שכטמן מסר פרטים אודות רכושו: ברשותו בית בן 40 שנה בחיפה בשווי 3.5 מיליון שקלים, בית שנבנה בעין העמק המוערך בלמעלה ממיליון שקלים ובית בארה"ב המוערך בסכום דומה. פרופ' שכטמן משתכר 35 אלף שקלים בחודש ברוטו מהטכניון בו הוא עובד, ובהונו גם כמיליון דולר להם זכה עקב פרס הנובל שקיבל ב-2011.
איציק: "הכסף לדירות - מכספים שחסכתי כל חיי"
ראשונת המצהירים הייתה המועמדת דליה איציק, שהחלה לפרט את מקורות המימון עבור שתיים מתוך שלוש הדירות שהיא מחזיקה - זאת עקב הביקורת שהחלה להישמע כלפיה לאור הנכסים שנמצאים בבעלותה.
"בעלי ואני חיים עשרות שנים בדירה צנועה בירושלים. בשנת 2009 רכשנו דירת קטנה ב-923 אלף שקל בעיר, מכסף שפדיתי מקרן ההשתלמות בניהול פסגות שלי ושל בעלי. בשנה שעברה החלטנו למכור אותה, כדי להשתמש בכסף הזה לרכישת דירה בת"א", הודיעה איציק. "כדי לבצע את הקניה, השתמשנו ב-500 אלף שקל שקיבלנו מאביו של בעלי, אשר מכר דירה, תיקון בהפרשות פנסיה בגובה 450 אלף שקל, בהלוואה שלקחתי מאחי (כ-750 אלף שקל) ובכל החסכונות של בעלי ושלי (בסביבות מיליון שקל) שחסכנו כל חיינו".
"לאחר מכן לקחנו מבנק לאומי (סניף רמת גן) משכנתא של 1.9 מיליון, שחלקה יוחזר כאשר נשלים את מכירת הדירה בירושלים (הדירה נמצאת בשלבי מכירה סופיים). כל המסמכים הרלוונטיים יימסרו כמובן במסגרת הצהרת ההון. זהו כל הסיפור", סיכמה איציק בתקווה שהחשיפה תוריד מעליה את הטענות האחרונות.