ניצב יוחנן דנינו ייכנס ללשכת מפכ"ל המשטרה רק בתחילת חודש מאי, אבל כבר מעתה ברורים הנושאים אותם הוא הולך לקדם במסגרת הקדנציה שלו. ניצב דנינו רוצה בראש ובראשונה להגביר את ההרתעה כלפי העבריינים - מה שאומר שיבוצעו יותר מעצרים ויוגשו יותר כתבי אישום. צעד זה של דנינו נועד להעלות את הסיכוי של עבריינים לשבת מאחורי סורג ובריח.
אתגרים אחרים שיעמדו בפניו של דנינו, יהיו רצונו להעלות את הדימוי הנמוך של המשטרה בציבור, ובנוסף עיסוק נרחב במלאכת שיבוצים נרחבת. על פי ההערכות, ימנה דנינו יחד עם השר לביטחון פנים יצחק אהרונוביץ' תשעה קצינים בדרגת ניצב, ועוד כמות כפולה של קצינים בדרגות ניצב-משנה ותת-ניצב.
חקר את קצב, אולמרט וגאיידמק
ניצב יוחנן דנינו שמונה היום כמפכ"ל ה-17 של משטרת ישראל מכהן כמפקד המחוז הדרומי מאז חודש דצמבר 2008. בעבר הוא כיהן כראש זרוע החקירות ביחידה הארצית לאיתור גניבות כלי רכב ובשנת 2002 מונה לתפקיד סגן ראש היחידה הארצית לחקירות פשעים חמורים בינלאומיים (יאחב"ל). בין השאר, עמד דנינו בראש פרשת המעילה בבנק למסחר.
בשנת 2003 מונה דנינו לתפקיד ראש היחב"ל ועסק בחקירתו של ארקדי גאיידמק בעבירות הלבנת ההון ובפרשת האי היווני. דנינו הוא למעשה מי שהמליץ לסגור את התיק נגד אריאל שרון ובנו גלעד, המלצה שהתקבלה בסופו של דבר על ידי היועץ המשפטי דאז מני מזוז.
באפריל 2006 קיבל דנינו את דרגת הניצב, כשמונה לראש האגף לחקירות ומודיעין במשטרה. הוא היה ממקימי יחידת להב 433 של המשטרה למלחמה בפשיעה החמורה ופיקח על החקירות נגד נשיא המדינה לשעבר משה קצב, ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט והשרים לשעבר חיים רמון ואברהם הירשזון.
דנינו החליף בתפקיד מפקד המחוז הדרומי את ניצב אורי בר-לב, מי ששמו עלה לאחרונה לכותרות בפרשת האונס וההטרדות המיניות.