שעות לאחר הודעת היועץ המשפטי לממשלה על סגירת התיק נגד השר סילבן שלום, במערכת הפוליטית מתרבות ההשערות בדבר התמודדותו של שלום לנשיאות המדינה. כעת ההערכה היא כי השר שלום יתמודד לתפקיד רק אם יקבל פנייה רשמית מראש הממשלה נתניהו.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
ערב פרוץ הפרשה, נחשב סילבן שלום למועמד המוביל לתפקיד הנשיאות. הוא זכה לתמיכה של מרבית חברי יש עתיד ואף התקיימה פגישה ידידותית בינו לבין ראש הממשלה נתניהו. בימים אלה משתעשע ראש הממשלה ברעיון לבטל את מוסד הנשיאות, למרות שהסיכויים שהדבר יקרה קלושים.
בסביבתו של ראש הממשלה העריכו היום כי נתניהו לא יביע תמיכה באף אחד מהמועמדים לנשיאות - דבר שככל הנראה יוביל לכך שהשר סילבן שלום לא יתמודד לתפקיד.
היועמ"ש: "הבדיקה מוצתה"
מוקדם יותר היום הכריז וינשטיין באופן רשמי על סגירת התיק נגד שלום, וזאת בעקבות המשך הבדיקה שביצעה המשטרה שבסופה לא נמצאה תשתית ראייתית מספקת לעבירות מין שביצע לכאורה.
"בסופו של יום, בדיקת המידע על ידי משטרת ישראל העלתה כי חלקו הוכחש, חלקו אינו מאפשר את איתור הנשים המתוארות בו או פנייה אליהן, וחלקו מוביל אל נשים המסרבות למסור עדות במשטרה", לשון הודעת היועץ המשפטי לממשלה. "פרקליטות המדינה הניחה בפני היועץ המשפטי לממשלה חוות דעת העולה בקנה אחד עם המלצת משטרת ישראל, שלפיה בנסיבות אלה, נוכח מאמצי הבדיקה שנעשו וחוסר היכולת המעשית להביא לקידומה, הבדיקה מוצתה".
על פי חוות הדעת שהוגשה לוינשטיין, על האירוע שמתארת המתלוננת חלה התיישנות, ועל כן, גם אם היה ניתן להוכיח ביצוע עבירה ברף הראייתי הדרוש, לא ניתן יהיה להעמיד לדין את שלום בגינו. "לגבי שאר המידע שהתקבל במשטרה, פרקליטות המדינה הסכימה עם המשטרה שהוא אינו מאפשר, מהטעמים האמורים, גיבוש ראיות שיכולות לשמש להוכחת ביצוע עבירות", מסבירים במשרד המשפטים.