רעידת אדמה במפגלת העבודה: ח"כ אופיר פינס פורש מהחיים הפוליטיים. פינס נועד היום עם יו"ר הכנסת ראובן ריבלין ומסר לו את הודעתו, ובמסיבת עיתונאים שכינס בשעות הצהריים בכנסת, הודיע על כך רשמית. "בבחירה שבין הצמדות לכיסא, לבין שמירה על ערכיי, אני בוחר בשמירה על הערכים", אמר במסיבת העיתונאים.
אחרי שהודה לבני משפחתו ולחברי הכנסת, אמר פינס: "אני פורש היום מהכנסת לא מתוך ייאוש או מתחושה של בזבוז, וסיבת העזיבה היא לא אהוד ברק". הוא הדגיש כי ההחלטה שלו הייתה לא קלה: "אינני חש שמחה או הקלה - להיפך. ליבי כבד עליי". הוא המשיך ומתח ביקורת חריפה על הישארותה של מפלגת העבודה בממשלה. "הממשלה הנוכחית עוסקת אך ורק בהישרדות".
"בנסיבות שנוצרו, בכנסת הנוכחית איננני יכול להשפיע בדרך הנאמנה לדרכה של המפלגה ולדרכי", אמר פינס. "אהוד ברק הוא שר ביטחון ראוי, אבל כראש מפלגת העבודה - הוא הוביל אותה למקום גרוע מאוד. ספק אם הוא צריך להמשיך".
חברת הכנסת שלי יחימוביץ' הגיבה לפרישתו של פינס מהחיים הפוליטים כשאמרה "עזיבתו של ח"כ פינס היא מהלומה קשה למפלגת העבודה שמאבדת היום אדם מוכשר, ערכי ואהוד, המהווה את תשתית דור הביניים שלה. האחריות הישירה לנזק הרב שנגרם היא על אהוד ברק, ודור הנהגה חדש חייב להחליפו במהירות".
מזכ"ל העבודה, שר הפנים ויו"ר הקואליציה
ח"כ פינס היה מראשי המורדים של מפלגת העבודה - חברי הכנסת שהתנגדו בכל תוקף להצטרפות לקואליציה. לאחרונה התנהל משא ומתן נמרץ על מנת להחזיר אותו ואת שאר הח"כים המורדים לשורות המפלגה, אולם נסיון זה לא צלח מצד המפלגה, וכשל גם מצדם של המורדים - ח"כ איתן כבל, ח"כ יולי תמיר, ח"כ עמיר פרץ וח"כ פינס - להשיג נציג נוסף ממפלגתם על מנת ליצור סיעה נפרדת בכנסת.
אופיר פינס נבחר לראשונה לכנסת כחבר במפלגת העבודה לכנסת ה-14. שלוש שנים לאחר מכן כאשר אהוד ברק גבר על בנימין נתניהו במירוץ לראשות הממשלה הוא מונה על ידו לתפקיד יו"ר סיעת העבודה ושימש גם בתפקיד יו"ר הקואליציה. בשנת 2001 מונה לתפקיד מזכ"ל המפלגה לאחר שח"כ רענן כהן התפטר מהתפקיד. פינס שימש בתפקיד המזכ"ל במשך שנתיים.
בשנת 2005 התמנה לפי בקשתו כשר הפנים בממשלתו של אריק שרון, ושנה לאחר מכן הושבע פינס המדע הטכנולוגיה והספורט בממשלתו של אהוד אולמרט. מספר חודשים לאחר מכן התפטר מהממשלה לאחר שמחה על הצטרפות סיעת ישראל ביתנו לקואליציה ומינויו של אביגדור ליברמן לשר. בשנת 2008 זכה פינס בתואר "אבירות השלטון", מטעם התנועה לאיכות השלטון.
במקומו של אופיר פינס, תושבע כחברת כנסת ד"ר עינת וילף, שהייתה בעבר היועצת המדינית של נשיא המדינה כיום, שמעון פרס, בזמן שהיה המשנה לראש הממשלה.
פינס בנאום הפרישה: "מפלגת העבודה איבדה את דרכה"
"הגעתי לנקודה שבה אני חש כי איני יכול עוד לשלב ביושר ובאמונה בין הערכים האלה לבין שירותי בכנסת. בבחירה שבין היצמדות לכסא לבין שמירה על ערכי, אני בוחר בשמירה על הערכים", אמר פינס, "אילו הייתי מאמין שהמשך שירותי בכנסת יכול לתרום לציבור, אילו האמנתי שנותרה לי יכולת להשפיע מהמושב בכנסת על סדר היום הלאומי, על דרכה של המדינה או לפחות על דרכה של מפלגת העבודה, הייתי נשאר בכנסת וממשיך להיאבק ללא לאות וללא פשרות כפי שעשיתי משך כל שנות שליחותי".
לדבריו של פינס, מאז הניצחון בבחירות 1992 בהנהגתו של יצחק רבין ז"ל, מפלגת העבודה איבדה את דרכה ואת ערכיה, וכתוצאה מכך איבדה את אמון הציבור. "בשנת 92 היו למפלגה הזו 44 מנדטים, בזכותם זכינו להוביל את המדינה לשינוי סדרי עדיפויות בכל התחומים: מדיני, כלכלי, בטחוני, חברתי. היום נותרנו עם 13 חברי כנסת, ואף אחד לא עוזר ושואל איך המפלגה הגיעה למצב הזה, אלא שועטים לשבת בכל ממשלה במקום לשרת את העם מספסלי האופוזיציה".
"מאמין שאת הימים הרעים יחליפו ימים טובים"
"אני פורש היום מהכנסת, כדי שאוכל להמשיך לומר את דבריי ולהשפיע על החיים הלאומיים שלנו". הדגיש פינס, שמתכוון להמשיך ולפעול למען העם והחברה הישראלית גם ממקומות אחרים. "אני פורש היום מהכנסת לא מתוך ייאוש או תחושה של בזבוז. אני גאה בהישגי לאורך שנות עשייה רבות ובעיקר ביכולתי להישאר נאמן לערכים שבשמם פעלתי".
חבר הכנסת לשעבר איבד, לדבריו, את היכולת לייצג אותה ולהיות שליח מטעמה. "אין לי סיעה שאני יכול להיות חלק ממנה ואין לי מנהיג. אין באפשרותי לפעול ביעילות ולהשפיע בתוך קואליציה שפועלת בדרך הנוגדת את השקפת עולמי. אני מאמין שהתפכחות בוא תבוא ואת הימים הרעים האלה יחליפו ימים טובים בהרבה". פינס סיכם: "אני מתפטר היום מהכנסת כשבאמתחתי נותרת התקווה שבעתיד ניתן יהיה לשקם את מפלגת העבודה ואם לא אז לפחות לשקם את תנועת העבודה ולהשיב אותה לדרך המלך ולהנהגת המדינה".