שנה אחרי הבחירות - מה השתנה? סקר מיוחד של ד"ר מינה צמח ממכון מדגם פורס את תמונת המצב אם הבחירות היו נערכות שוב היום. לפי ממצאי הסקר, הליכוד-ביתנו היתה מתחזקת בשני מנדטים ל-33. במקום השני נמצאת מפלגת העבודה, בראשותו של יצחק (בוז'י) הרצוג, שמצליח להביא 16 מנדטים, רק מנדט אחד יותר משלי יחימוביץ'.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
מפלגת יש עתיד, עם יאיר לפיד בראשה, יורדת בחמישה מנדטים ומגיעה ל-14 מנדטים בלבד. הבית היהודי, בראשות נפתלי בנט, זוכה ל-11 מנדטים, ירידה של מנדט אחד ביחס לבחירות האחרונות. מה קורה בש"ס ללא מנהיגה הרוחני הרב עובדיה יוסף ז"ל? המפלגה מאבדת אף היא מנדט, כמו הבית היהודי, ועומדת על 10 מנדטים בסך הכל.
מנגד, ישנן שתי מפלגות שמתחזקות מעט: מרצ והתנועה - עולות כל אחת במנדט, מה שנותן לכל מפלגה שבעה מנדטים. חד"ש ורעם-תע"ל מקבלות ארבעה מנדטים - כל אחת.
מפלגת קדימה נשארת בכנסת, על פי הסקר, עם שני המנדטים שהשיגה. מפלגת עוצמה לישראל מצליחה לעבור בקושי את אחוז החסימה ונכנסת לבית המחוקקים - גם היא עם שני מנדטים.
הציבור לא מרוצה מהממשלה - אך תומך בנתניהו
עוד נשאל הציבור בסקר: האם הוא מרוצה מתפקוד ממשלת נתניהו השלישית? 65% מהנשאלים ענו כי הם לא מרוצים, ורק 27% השיבו שהם שמחים בתפקוד הממשלה הנוכחית.
בכל זאת, בשאלה "מי הכי מתאים להיות ראש ממשלה?", נתניהו מוביל בפער גדול עם 30% התומכים בו. הרחק מאחור - 11% היו רוצים בהרצוג, 7% הצהירו כי הם בעד לבני, ו-6% הביעו תמיכה בליברמן ובנט. רק 5% היו רוצים ביאיר לפיד כראש ממשלה.
כמה מנדטים קיבלה "מפלגת הכחלונים"?
הנשאלים שטענו בסקר כי הם מצביעי מפלגת ש"ס, התייחסו גם למחלוקת סביב הנהגת המפלגה מאז פטירתו של הרב יוסף. כאן נרשמה הפתעה מסויימת: 50% בעד אלי ישי, ורק 25% בעד היו"ר אריה דרעי.
המערכת הפוליטית כולה עוסקת בשובו האפשרי של משה כחלון לזירה הפוליטית. בדקנו מה יקרה במצב כזה - אם תהיה מפלגה של כחלון. הליכוד-ביתנו יורד ל-30 מנדטים, העבודה נשארת ללא שינוי עם 16, יש עתיד יורדת ל-12, ומפלגתו של כחלון משיגה 10 מנדטים. הבית היהודי יורד על פי החלוקה הזו במנדט אחד, וש"ס מאבדת מנדט נוסף ומגיעה לתשעה מנדטים.