שעות ספורות לאחר שהתותחים הפסיקו לרעום, הפוליטיקה חזרה לחיים: ראש הממשלה בנימין נתניהו זוכה הבוקר (ד') למטר של ביקורות - דווקא מצד שרים וחברי כנסת בממשלתו, זאת לנוכח תחושת החמצה מכך שישראל סיימה את המערכה בעזה ללא הכרעה מובהקת. הדברים לא מסתיימים רק בהצהרות, כשמרכז הליכוד כבר נערך לכינוס מיוחד אודות תוצאות המבצע. "עצם העובדה שמתנהל דיון בכל בית בישראל מי ניצח - זו תעודת עניות", אמר יו"ר מרכז הליכוד, ח"כ דני דנון בשיחה עם חדשות 2 Online.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
הבוקר הודיע דנון, שפוטר על ידי ראש הממשלה במהלך הלחימה מתפקידו כסגן שר הביטחון בשל הביקורת שמתח, כי בכוונתו לכנס את מרכז הליכוד בעוד שבועיים לדיון אודות המציאות הביטחונית החדשה בדרום. "כשמדינת ישראל יוצאת לקרב מול החמאס צריך להכריע באופן ברור", אמר ח"כ דנון. "אחרי 50 ימי לחימה, 70 הרוגים, לא הכרענו את החמאס - זו לא מדיניות הליכוד, לא על זה אנחנו נבחרנו".
"המדיניות של הממשלה בזמן המבצע אינה תואמת את המדיניות של הליכוד, זו לא רוח המפלגה", קובע דנון. "נבחרנו עם מצע אחר - שנהיה חזקים מול החמאס, שנמוטט אותו במידת הצורך. לצערי זה לא קרה, וזאת בגלל שראש הממשלה בחר ללכת ברוח של ציפי לבני, ברוח פייסנית והססנית. אם התגובה הייתה נחרצת כבר בהתחלה, לא הייתה נשאלת השאלה מי ניצח".
לדברי דנון, ראש הממשלה נתניהו לא הביא את ההצעה להפסיק את האש לחברי הממשלה וחברי הקבינט משום שידע שלא יסכימו לה. "אני מדבר עם שר הליכוד וחברי הכנסת ואני שומע קולות של החמצה, של מירמור, ואני חושב שזה לא רק בליכוד, זה מאפיין גם זרמים אחרים", אמר. "רוב חברי הכנסת ושרי הליכוד תומכים בעמדתי ולא בעמדת נתניהו".
ביקורת מרומזת יותר נשמעה מצידה של חברת הכנסת מירי רגב (הליכוד), שטענה כי אזרחי ישראל לא מאמינים יותר להפסקות האש עם ארגון הטרור העזתי. "אני סבורה שהפסקות האש האלה מסייעות לחמאס להצטיידות וריענון מחדש של לוחמיו", טענה רגב. "אם הפסקת האש היא רצינית, מדינת ישראל חייבת לדרוש בכל הסדר את פרוז הרצועה מתוך מחויבות להגנה על האזרחים".
השר אורי אריאל (הבית היהורי), מתח גם הוא ביקורת על ההחלטה לסיים את המערכה בשלב זה, וקרא מיו"ר סיעתו לכנס את המפלגה בהקדם על מנת לדון במצב. "כל הסכם שאינו כולל חיסול האיום הרקטי על תושבי ישראל ופירוז הרצועה הינו לא יותר מחצי עבודה. במציאות כזאת לא נותר למערכת הביטחון אלא להיערך לסבב הבא שיהיה קרוב", אמר אריאל.
ההחלטה שהתקבלה על ידי ראש הממשלה נתניהו ובאישור היועץ המשפטי לממשלה לאשר את הצעת המתווה להפסקת אש ללא אישור הקבינט אלא רק בעדכון חבריו, זכתה לביקורת חריפה. המתנגדים להחלטה היו כמה מהשרים הבולטים ביותר בממשלה - ליברמן, בנט ואהרונוביץ'. בשלב זה לא ברור אם יתרגמו את תחושת העלבון גם לפירוק הממשלה, אך נראה שהקואליציה בראשות נתניהו עלולה למצוא עצמה בפני טלטלות בעת הקרובה.