בניזרי מתחנן מהכלא: באי כוחו של השר לשעבר שלמה בניזרי הגישו בקשת חנינה לנשיא המדינה שמעון פרס ולשר המשפטים יעקב נאמן. בבקשת החנינה מבקשים עו"ד יהורם מלכה ועו"ד אבי חימי לקצוב את עונשו של הרב בניזרי, לאחר שזה ריצה כבר שליש מהעונש המקורי אותו גזר בית המשפט המחוזי בירושלים.
"הרב בניזרי נפל מנכסיו, מצבו הכלכלי קשה מאוד, והקרע משמונת ילדיו היא גזרה כבדה מאוד", כתב עו"ד יהורם מלכה בבקשה, בה הוא מוסיף כי במהלך שהותו בכלא נולדו לרב בניזרי נכדים אותם נמנע ממנו לראות.
"עברתי מספיק ייסורים"
באי כוחו של השר לשעבר מציינים כי הוא עבר עינוי דין וכבר ספג עונש כבד מאוד. "אין עוררין, כי עונש זה הוא מהחמורים שידע איש ציבור במדינת ישראל", נטען בבקשה. "בבואנו להגיש לנשיא המדינה את החנינה, אנו סבורים שבנסיבות העניין העונש הכבד ודרך הייסורים שעבר, היא בבחינת עונש כבד ומרתיע".
עוד מצוין בבקשה כי הרב בניזרי אינו מתכוון כלל לחזור לפוליטיקה. "עם שחרורו מהכלא בכוונתו להקדיש את חייו ללימוד תורה ולמפעל חייו", נכתב בחנינה שמפרטת גם את מפעלו החברתי של הרב. "אישי ציבור ומעצבי דעת קהל החשים שנגרם לרב בניזרי קוראים לחון ולהקל בעונשו. בבקשת החנינה מצורפים עדויות רבות של גופים ואישי ציבור הזוקפים לזכותו של בינירי את תרומתו לחברה בישראל, תרומה החוצה עדות, דתות ומעמדות".
בית הנשיא: "כל אסיר רשאי לבקש חנינה"
בהתייחס לבקשת החנינה של השר לשעבר בניזרי, נמסר מבית הנשיא כי: "כל אסיר רשאי לבקש חנינה מהנשיא והנשיא שוקל כל בקשה בכובד ראש". מבית הנשיא סרבו להתייחס להחלטה עתידית של הנשיא בנוגע לשר לשעבר.
נתי בניזרי, בנו של הרב שלמה בניזרי, סיפר בשיחה עם 2 באינטרנט כי "לעם ישראל ביום פורים היה יום קשה והקדוש ברוך הוא הפך מיגון לשמחה, אנחנו מקווים בעזרת השם שגם אנחנו נעבור מיגון לשמחה בעזרת הנשיא ושר המשפטים".
"זה לא סוד שהמצב הכלכלי קשה במיוחד כשאבא היה צריך לעמוד מול כזה משפט", הוסיף בניזרי הבן, "זה המון כסף, היום זה אמנם חג אבל בתוך הלב זאת עצבות, אנחנו אמנם רגילים לחגוג עם אבא אבל הפעם זה יותר קשה".
באוגוסט: ש"ס ביקשה כבר חנינה
בחודש אוגוסט, כחודש וחצי לאחר שהשר לשעבר שלמה בניזרי נשלח לארבע שנים מאחורי סורג ובריח, פרסמנו בחדשות 2 לראשונה כי יו"ר ש"ס אלי ישי ביקש מהנשיא שמעון פרס להעניק לו חנינה. בין הטיעונים לבקשה החריגה - גם שיקולים עדתיים.
"כאיש ציבור, כבן לעדות המזרח וכסגן ראש הממשלה, אני סבור שזו בקשת חנינה שאין מוצדקת ממנה", כותב ישי. "איני חפץ להזכיר את ה'איפה ואיפה', את הרגשת ישראל השנייה, את תחושת הרדיפה ואת הפצע החברתי המדמם - למרות שעליך להתחשב גם בשיקולים האלה".
העונש: 4 שנות מאסר
בחודש יוני 2009 החליט בית המשפט העליון להחמיר את עונשו של השר לשעבר שלמה בניזרי ושלח אותו למאסר בפועל של לא פחות מ-4 שנים. עונש חמור הרבה יותר ממה שנגזר עליו לפני הערעור - שנה וחצי בלבד. בנוסף, חויב השר לשעבר בקנס כספי של 250 אלף שקלים.
"צר לי, באמת ובתמים, על בניזרי", כתב השופט אדמונד לוי בפסק הדין. "צר לי על הרב שהרביץ תורה באחרים, אולם הוא עצמו לא הקפיד למלא אחר האיסור ליטול שוחד".
שופטי העליון הדגישו בהחלטתם כי ההחלטה נבעה גם מתוך רצון להרתיע ולהילחם בשחיתות הציבורית. "כדי להתמודד עם נגע זה ולהרתיע את הרבים", נכתב בזמנו בפסק הדין, "לא די עוד במלל ודברי כיבושין, והגיעה העת לעשות מעשה, על ידי הצגתו של תג מחיר גבוה מזה שהיה נהוג בעבר לצידן של העבירות בתחום זה".