הסערה הפוליטית סביב הסכם הפסקת האש בעיצומה: שר הפנים גדעון סער פנה בצהריים (ג') לראש הממשלה בנימין נתניהו, וביקש ממנו לכנס בהקדם את מליאת הממשלה לדיון בנושא הפסקת האש. עד כה רק הקבינט, שסער אינו חלק ממנו, דן בנושא ואישר את ההצעה המצרית.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"לנוכח משמעויות ההסדר להפסקת אש והירי החד צדדי על ידי החמאס בשעות האחרונות יש להביאו לדיון ובחינה במליאת הממשלה שחבריה נושאים באחריות משותפת", נימק סער את בקשתו. בשעות האחרונות נמשך הירי מרצועת עזה לעבר הדרום, הצפון והמרכז גם לאחר קבלת החלטת הקבינט, וארגון חמאס סירב עד כה לאשר את הפסקת האש.
שרים נוספים בממשלה מחו על הסכם הפסקת האש: חברי הקבינט ליברמן ובנט הצביעו נגד ההחלטה, והשר אורי אריאל - שאינו חבר בקבינט - טען כי ההחלטה היא "טעות אסטרטגית, ואין ספק שזו רק שאלה של זמן עד שיחזרו הטילים על ישראל". שר הרווחה מאיר כהן טען כי "אם הירי יימשך בזמן הקרוב, ישראל חייבת להגיב ובעוצמה גדולה ונרחבת".
גם הנשיא שמעון פרס התייחס להחלטת הקבינט. "עד עכשיו חילופי האש לא הביאו לדבר מלבד מוות ונזקים", אמר. "חמאס מבודד את עצמו וכל העולם קורא להם להפסיק לירות. אם החמאס ימשיך זה רק יגביר את הסבל". הנשיא הבהיר כי העם הפלסטיני הוא לא האויב של ישראל. "אנו שותפים למטרותיהם לשים סוף לטרור", אמר.
"ההצעה המצרית משאירה את חמאס פגוע"
ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס בצהריים להחלטת הקבינט והבהיר כי "אם חמאס לא יקבל את ההצעה להפסקת אש, וכך זה נראה ברגע זה, לישראל תהיה כל לגיטימציה בינלאומית להרחיב את הפעולה הצבאית כדי להשיב את השקט הנדרש".
ראש הממשלה אמר במסיבת עיתונאים בקריה בתל אביב יחד עם שר החוץ הגרמני שטיינמאייר כי "מטרת מבצע 'צוק איתן' הייתה ונותרה להשיב את השקט לאזרחי ישראל, תוך פגיעה קשה בחמאס ובשאר ארגוני הטרור, ואכן בשבוע האחרון פגענו בהם באופן קשה ביותר וסיכלנו את הניסיונות לפגוע באזרחי ישראל. נענינו להצעה המצרית כדי לתת הזדמנות לטפל בפירוז הרצועה מטילים, מרקטות וממנהרות בדרכים מדיניות".
בתום ישיבה שנמשכה כשעתיים, החליט הבוקר הקבינט להיענות בחיוב להצעה המצרית להפסקת אש בין ישראל לחמאס, הצעה שנכנסה לתוקפה בשעה 09:00 בבוקר. בפתח ישיבת הקבינט אמר ראש הממשלה לשרים כי הדחייה הזו מוכיחה שמדובר בהצעה רעה לחמאס.
נציגי הזרוע הצבאית של החמאס טענו כי הארגון אינו מקבל על עצמו בשלב זה את תנאי המתווה המצרי. עם זאת, הבוקר אמר בכיר חמאס מוסא אבו-מרזוק כי הארגון עדיין מקיים התייעצויות וכי טרם התקבלה החלטה רשמית בעניין היוזמה המצרית.
גורמים מדיניים בכירים הבהירו כי ישראל לא התנגדה להצעה מאחר וחמאס יוצא מהמבצע מוחלש וללא הישגים. "ההצעה המצרית לא נותנת לחמאס את מה שהוא רצה", הדגישו הגורמים הבכירים. "היא משאירה את חמאס פגוע, מבודד ומתקשה לגייס דעת קהל מקומית ועולמית". בפיקוד העורף ובמשטרה מדגישים כי על האזרחים להישאר עירניים מאחר והירי עלול להימשך.