רגע לפני ההחלטה בנושא גירוש ילדי העובדים הזרים, המערכת הפוליטית סוערת וגועשת. משמאל ומימין תוקפים הפוליטיקאים אחד את השני, ובסופו של דבר הממשלה תיאלץ להכריע: לגרש או לא לגרש.
"אנחנו מתנגדים לגירוש ילדי העובדים הזרים הנמצאים בישראל", הביע שר הביטחון אהוד ברק את עמדתו בפתח ישיבת "שרינו" של מפלגת העבודה. "מדובר בנושא אנושי, שמדינת ישראל כמדינה יהודית, חייבת לנקוט בו עמדה מוסרית על פי ערכיה".
אך על אף ההתנגדות, דאג יו"ר העבודה לתת מקום גם לזגזוג אפשרי: "אנחנו מבינים כי כל נושא הטיפול בעובדים הזרים הנכנסים לישראל באופן לא חוקי, דורש טיפול יסודי ועמוק כדי להסדיר את הנושא".
נתניהו: "הפתרון - חלק מתכנית כוללת"
מנגד, דאג הבוקר שר הפנים אלי ישי להדגיש כי הוא לא מתחרט על הדברים מעוררי המחלוקת שאמר אמש לדנה ויס ב"פגוש את העיתונות". "אין לי דבר נגד ילדי הזרים", אמר שר הפנים בפתח ישיבת הממשלה. "אני מתנגד לניסיון של ההורים שלהם להפוך אותם לפוליסת ביטוח להישארות בישראל, בניגוד לחוק".
מלבד לחזור על עמדתו התקיפה, דאג ישי גם לתקוף את שר הרווחה יצחק הרצוג. "עמדתי היא בניגוד למיעוט שרים, כמו הרצוג, הבוחרים להתייפיף במקום לגלות אחריות", אמר ישי. "חובתי למנוע ממיליון מסתננים מלהציף את הארץ ולא לחפש כותרות כמו יצחק הרצוג".
"אני מעדיף לא להיות פופולרי ולא לסכן את המדינה בקריסת הגבולות, מאשר לדאוג לכותרת במבזק וחצי", הוסיף ישי. "לי יש אחריות למפעל הציוני. עוד עשרים שנה יקימו ועדת חקירה שתבדוק למה לא ניהלנו מדיניות".
ומה אומר ראש הממשלה בנימין נתניהו בנושא הטעון? לא הרבה. "הפתרון יהיה היה חלק מתכנית כוללת לפתרון בעיית העובדים הזרים בישראל", אמר נתניהו בישיבת הממשלה.
"מביאים שחפת, איידס, סמים"
"הייתי מעדיף לדבר לא על גירוש, אלא על הוצאה והחזרה של העובדים הזרים אל מדינתם", הסביר אמש השר אלי ישי בראיון שעורר סערה בתכניתנו 'פגוש את העיתונות'. "יש פה הצגה מאוד מוצלחת, הטעיה מאוד חזקה כלפי הציבור".
שר הפנים הצטרף לתסריט השחור שהעלה השר לביטחון פנים במידה וימשיכו לזרום לכאן עובדים זרים. "אם יבואו לפה עכשיו מאות אלפי עובדים זרים הם יביאו איתם שלל מחלות: צהבת, חצבת, שחפת, איידס, סמים", הוא הזהיר.
"האם מישהו אחד מאזרחי מדינת ישראל יהיה מוכן שייכנסו בקצב הזה?", שאל שר הפנים. "מיליון או שניים סודנים ואריתיראים לפה? עם כל ההתייפייפות הזאת, זה לא מאיים על מפעל הציונות של מדינת ישראל?".
"האם מדינת ישראל מוכנה לפתוח את שעריה ולהיות מדינת הגירה ולאבד את המפעל הציוני? על חשבון ערביי ישראל ומקומות עבודה", הקשה השר. "בוא נראה את כל יפי הנפש שיגידו את זה לכל ערביי ישראל. בוז'י שמרחם עליהם ויגיד אין מקומות עבודה לערביי ישראל. מה הוא יענה באותו רגע? האם הוא יכול לקחת על עצמו אחריות לפתוח את השערים ולקלוט פה מיליון או שניים זרים?".