אחרי פסל נתניהו המוזהב - הגיעה תורה של השרה רגב: פסל בגובה 3.5 מטר בדמות השרה מירי רגב הוצב הבוקר (חמישי) בכיכר התרבות בתל אביב. השרה עומדת מול מראה במיצג ולידה הכיתוב "בלב האומה". האמן שמאחורי הפסל הפוליטי הוא איתי זליאט, שאחראי גם על מיצג נתניהו לפני כשנתיים.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
"השרה רגב היא דמות בלבה של האומה", הסביר האומן על יצירתו הבוקר. "כל אחד יכול לפרש את היצירה כפי שהוא חושב. זו עבודה שהתחלתי לעבוד עליה לפני חודשים ואפשר לקחת אותה לכל כיוון".
בחודשים האחרונים עוררה שרת התרבות רגב זעם בקרב אנשי תרבות כשהחלה לקדם את מה שמכונה "חוק הנאמנות לתרבות". החוק מאפשר לשלול או לצמצם תקציבים ממוסדות תרבות על פי שורה של קריטריונים אידיאולוגיים וכנגד מי שחותר תחת המדינה. החוק אושר השבוע בקריאה ראשונה בכנסת אחרי שאושר בוועדת שרים לענייני חקיקה.
אמנים רבים ואנשי רוח קראו לחבריהם להמשיך ולקיים את חוק הנאמנות שהם מכירים - נאמנות ליצירותיהם ולמצפונם וחתמו על עצומה נגד החוק שנשלחה לראש הממשלה.
לפני כשנתיים הוצב פסל מזהב של ראש הממשלה בנימין נתניהו בכיכר רבין. האמן איתי זליאט אמר אז כי הצבת הפסל היא רק התחלה של סדרת פעולות אמנותיות. "המטרה היא לבחון את גבולות חופש הביטוי בישראל 2016 - מה קורה כשאני מציב פסל כזה? האם זה גורר סנקציות, כמו מעצר למשל, או שרק יסירו אותו?", הסביר האמן. הפסל הופל זמן קצר לפני שפונה על ידי העירייה.
"אמנות מנותקת"
השרה רגב כתבה אז בדף הפייסבוק שלה: "עד כמה אמן יכול להיות מנותק מהמציאות? ישראל היא דמוקרטיה, זכויות פרט, זכויות אזרחיות, רגישות מוסרית, בית משפט אקטיביסטי, תקשורת חופשית ובקיצור, אחת המדינות הסופר חופשיות. זו אמנות מנותקת, שעגל הזהב היחיד שלה הוא שנאת נתניהו".
בשנה שעברה, כשנה לאחר הצבת פסלו של נתניהו, הוצב גם פסל מוזהב של השופטת מרים נאור מול בית המשפט בירושלים, כחודשיים לפני שסיימה את תפקידה כנשיאת בית המשפט העליון. הפסל הוסר כשעה וחצי לאחר הדיווחים על הצבתו.