בשעה שראשי הקואליציה מתנצחים ביניהם לגבי מי יהיה שר הביטחון, כיסאו של סגן השר נותר בינתיים ריק. בבית היהודי ביקשו מלשכת ראש הממשלה למנות מחדש את סגן שר הביטחון אלי בן דהן אחרי ששר הביטחון לשעבר אביגדור ליברמן התפטר. בסביבת נתניהו הבטיחו להעלות את הנושא לדיון היום (ראשון) בישיבת הממשלה, אך לבסוף הוחלט לא לדון בו. בבית היהודי טוענים שנתניהו סירב לאשר את המינוי ובכך "השפיל" אותם. בסביבת נתניהו מכחישים את הדברים.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
מרגע שפוקעת כהונת שר פוקעת גם הכהונה של סגנו, כך שעם ההתפטרות של ליברמן כהונתו של בן דהן פקעה אוטומטית. בבית היהודי פנו אמש ללשכת נתניהו בבקשה להשאיר את בן דהן בתפקיד. גורמים בסביבת ראש הממשלה הבטיחו שהדבר יעלה במהלך ישיבת הממשלה שהתקיימה היום אך לבסוף הוחלט שלא לבקש מהממשלה למנותו מחדש.
בבית היהודי טענו כי "ההתעמרות של אנשי ראש הממשלה כלפי מפלגת 'הבית היהודי', הפעם על ידי פיטורי סגן שר הביטחון הרב אלי בן דהן, היא מעשה לא הגון ועוול כלפי שליח ציבור ישר וערכי. ראש הממשלה לא היה נוהג כך כלפי אף מפלגה אחרת. מדובר בסגן שר מצוין שצוותו יאבד את מקום עבודתו לאלתר. אנו קוראים לראש הממשלה לחזור בו מהחלטתו".
בן דהן כתב בדף הפייסבוק שלו: "המשבר הפוליטי תפס אותי בעיצומה של עבודה חשובה על פרויקטים רבים, למען משרתי המילואים, נכי צה"ל, תושבי יו"ש ועוד נושאים רבים. מדובר בחלק מההסכם הקואליציוני, והמשך פעילותי במשרד הביטחון אינו נוגע לעתיד הקואליציה, כפי שאינו נוגע לעבודתם של שאר השרים. ניתן לבצע את התהליך הטכני באמצעות אישור טלפוני בלבד. אני בטוח שהשכל הישר וההגינות יגברו על כל שיקול אחר".
בסביבת ראש הממשלה מסרו: "זה לא נכון שראש הממשלה אמר שהוא לא מסכים למנות את בן דהן. ראש הממשלה יביא את כל המינויים ביחד".
הסירוב של נתניהו לאשר מחדש את המינוי מגיע בצל הסכסוך בין הליכוד לבית היהודי סביב החזקת תיק הביטחון. אחרי שפורסם כי נתניהו מוכן לתת לשר החינוך ויו"ר הבית היהודי נפתלי בנט את תיק הביטחון בתמורה ליציבות הממשלה, שרים בליכוד הביעו התנגדות להעברת התפקיד לבית היהודי. "יש בליכוד מספיק מועמדים מתאימים לתפקיד", אמר שר התחבורה והמודיעין ישראל כ"ץ.
"החלטת ראש הממשלה להחזיק בידו בשלב הראשון את תיק הבטחון היא נכונה והגיונית", אמר כ"ץ וציין שגם הוא חושב שישראל צריכה לתת מכה לחמאס. "הוא מצוי בכל המידע והתהליכים הביטחוניים אותם אנחנו מובילים והאתגרים בפניהם אנחנו ניצבים". כ"ץ הוסיף: "אם הממשלה תמשיך בכהונתה עד נובמבר בשנה הבאה, יהיה צורך להפקיד את תיק הביטחון בידי שר אחר לפי שיקול דעתו של ראש הממשלה - ויש בליכוד מספר מועמדים מתאימים".
גם השר לביטחון הפנים גלעד ארדן התנגד למינויו של בנט לשר הביטחון. "אני לא מתערב בשיקולים של ראש הממשלה", אמר. "אני חושב שהדבר הנכון שתנועת השלטון תחזיק ברוב התיקים הבכירים במיוחד תיק הביטחון".