למרות שראשי המפלגות כבר סיכמו על מועד לבחירות והמערכת הפוליטית כבר החלה בהיערכות, ראש הממשלה נתניהו יצא היום (ראשון) לקרב בלימה אחרון בניסיון למנוע את פירוק הממשלה. נתניהו צפוי להיפגש הערב עם שר האוצר משה כחלון כדי לשכנעו לחזור בו מהחלטתו ללכת לבחירות - ובכך העביר את האחריות לעתיד הקואליציה לידיו. במקביל, ראש הממשלה ביטל את ישיבת ראשי הקואליציה וכינוס פורום שרי הליכוד שתוכננו להיום בצהריים.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
עם יציאת השבת אמש, צייץ ראש הממשלה בנימין נתניהו בחשבון הטוויטר שלו כי ייפגש היום עם שר האוצר משה כחלון. כך למעשה, העביר ראש הממשלה את מרכז כובד הלחץ אל יושב ראש מפלגת "כולנו", כשהבהיר בדבריו כי אם סיעתו לא תפיל את הממשלה, היא תישאר על כנה עד לסיום הקדנציה, בנובמבר 2019.
"מחר אפגש עם משה כחלון לפגישה מכרעת לפני ישיבת הממשלה, בניסיון אחרון לשכנע אותו לא להפיל את הממשלה", צייץ ראש הממשלה. "אם סיעת כולנו לא תפיל את הממשלה - יש ממשלה. אסור להפיל ממשלת ימין. כל חברי סיעת הליכוד מעוניינים להמשיך לשרת את המדינה שנה שלמה נוספת". ראש הממשלה נתניהו ניסה לרמוז לשותפים הקואליציוניים שאם יפרקו את הממשלה, הוא "יזכיר" להם את המעשה, במהלך כל מערכת הבחירות.
שר האוצר משה כחלון התייחס ב"חדשות סוף השבוע" למשבר בקואליציה ואמר כי הוא סבור שפני המערכת הפוליטית לבחירות. עוד הוסיף כי על רקע פרישת מפלגת "ישראל ביתנו" מהממשלה, ישנה בעיה אמיתית וסכנה של הפקרות תקציבית, חקיקתית ובעיית רוב חמורה.
"אני אשב מחר עם רה"מ ואשמע איך הוא רוצה לנהל את המשבר הזה - אולי הוא יוציא שפן מהכובע", הבהיר שר האוצר. "ראש הממשלה לא ישכנע אותי - אני אצביע בעד פיזור הממשלה. אני שותף בממשלה הזאת ואני לא עובד אצל אף אחד".
קרב הכפשות בקואליציה: מי אחראי להפלת הממשלה?
גם בליכוד וגם בבית היהודי טענו שיו"ר כולנו כחלון מוכן לפרק את הממשלה משיקולים פוליטיים צרים - חשש מנתונים כלכליים לא מחמיאים שיתפרסמו בתקופה הקרובה ויקשו עליו להצליח בבחירות. מנגד כחלון טוען שהוא דווקא נוהג באחריות ורוצה ללכת לבחירות כדי למנוע סחטנות של חברי כנסת בקואליציה של 61 חברי כנסת בלבד.
נתניהו גם ספג ביקורת: בקואליציה הזכירו שאיש לא מונע ממנו לתת את התיק לבנט ואי אפשר לאכול את העוגה להשאיר אותה שלמה. אנשיו טוענים כי בינתיים זה לא רלוונטי כי כחלון ודרעי ממילא רוצים בחירות.
גם שר החינוך נפתלי בנט סופג אש. בליכוד טענו בסוף השבוע כי במקום לנהוג באחריות, הוא מפרק את הממשלה בשביל תפקיד- תיק הביטחון. בנט כמובן טוען שזה לא סתם תפקיד, זה תפקיד שקובע מדיניות שיכולה לשקם את ההרתעה של ישראל. ומי שמסכל את המהלך הוא כחלון.
ואם באמת נגיע לבחירות, גם ליברמן כמובן יספוג: במערכת הפוליטית טוענים שההתפטרות שלו נבעה משיקולים ציניים - ניסיון לבדל את עצמו מבנט והליכוד לפני הבחירות - גם במחיר של מתן הישג תודעתי לחמאס. ליברמן כמובן טוען שההתפטרות היא על בסיס אידיאולוגי ומקצועי - והשותפים מוזמנים להמשיך בלעדיו.
אם אכן התאריך בסוף חודש מרס ייבחר לתאריך בו יתקיימו הבחירות, זו תהיה מערכת בחירות ארוכה ב-4 שבועות מהמערכת הקודמת. השותפים הקואליציוניים ככל הנראה יסכימו להקדים את תאריך הבחירות בשבועיים, אם ראש הממשלה יתעקש.
בתום היממה הגורלית הזאת לקואליציה, נדע האם הלחץ של נתניהו מנע את הבחירות או שישראל בדרך קלפי, כפי שטוענות השותפות.