השר לביטחון פנים ארדן נחוש בדעתו להביא למינוי של ניצב משה (צ'יקו) אדרי לתפקיד מפכ"ל המשטרה. לאחר שמינויו נפסל בוועדת גולדברג בשעת לילה מאוחרת ביום חמישי, הושג רוב בממשלה שתמך במועמד של ארדן. כעת, עומדים בפני ארדן מספר דברים שעליו לעשות על מנת לקדם את אדרי לתפקיד.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
מחר, מתכוון ארדן להביא לאישור הממשלה את מינויו של ניצב מוטי כהן לממלא מקום המפכ"ל למשך 45 יום. במידת הצורך יוכל ארדן להאריך את תקופת כהונתו של כהן. במקביל הוא מתכוון לפנות מחר לוועדת גולדברג ולאפשר לו להופיע פעם נוספת בפניה, זאת מתוך כוונה לנסות לשכנע לפחות את אחד משני המתנגדים למינוי אדרי לשנות את דעתו.
אבל מה שחשוב בעיקר, אלו הדיונים שמקיים היועמ"ש מנדלבליט שבסיומם הוא יצטרך לקבוע האם יסכים להגן בבג"צ על החלטה צפויה של הממשלה למנות את אדרי למפכ"ל המשטרה, זאת למרות פסילת מועמדותו על ידי הוועדה. החלטתו של היועמ"ש אינה פשוטה בכלל, זאת משום שהיא תחשוף במידה רבה את העמדה שלו, האם הוא תומך בהחלטת הוועדה או מתנגד לה. נכון לעכשיו, טרם ברורה דעתו בנוגע להחלטה הדרמטית של הוועדה.
לצד מי שירוויח מהסיפור הזה ומי שיפסיד, עובדה אחת ברורה ועליה כבר אין מחלוקת - אמון הציבור במשטרה ייפגע שוב בעקבות הפרשה הזו.
ביום חמישי בשעת לילה מאוחרת החליטה הוועדה למינוי בכירים לפסול את מועמדותו של משה (צ'יקו) אדרי לתפקיד מפכ"ל המשטרה הבא. שני חברי ועדה הצביעו בעד המינוי בעוד ששניים אחרים, בהם יו"ר הוועדה השופט בדימוס גודלברג, הצביעו נגד ובמקרה של תיקו - קול היו"ר מכריע.
החלטת הוועדה הגיעה לאחר שאדרי עבר ביום רביעי בהצלחה את בדיקת הפוליגרף התעסוקתי. לארדן יש רוב בממשלה לאישור המינוי, זאת לאחר ש-9 מתוך 16 שרים שיכולים להשתתף בהצבעה על המינוי (השרים שלא נחקרים במשטרה) הודיעו שיתמכו באדרי.