הקרב היצרי על ראשות העיר החרדית אלעד לא פחות חשוב מבחינת המפלגות מאשר הבחירות לכנסת. אחרי פסילתו של המועמד מטעם ש"ס ודגל התורה, יצחק פינדרוס, שר הפנים אריה דרעי מבקש לדחות את הבחירות מכיוון שלטענתו רצון הציבור שובש.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
מכיוון שהסמכות להחליט נמצאת אצל שר הפנים, אריה דרעי, שנמצא בניגוד עניינים העבירה הממשלה את הסמכות לידי השר צחי הנגבי. ועל מנת לשכנע כי באמת לא ניתן לקיים את הבחירות, יצאו הפעילים של ש"ס למבצע החתמות רחב בקרב תושבי העיר על כך שאכן רצון הציבור נפגע.
על מנת לתמרץ את הפעילים, הבטיח האחראי שיקבלו כסף על כל חתימה: "אנחנו רוצים לצאת בשעה שש בבוקר לאלעד, כל אחד שמביא 30 חתימות מקבל 50 שקל, 50 חתימות - 100 שקל, וכל מי שמביא יותר אוטומטית השכר עולה". בשיחה עם החדשות אמר האחראי שהבטיח את הכסף שמדובר בתשלום על עבודה מאומצת.
הסיפור עוד רחוק מסיום, ההערכה היא שלא משנה מה ההחלטה שיקבל הנגבי, היא בכל מקרה תגיע לבג"ץ.
73% אחוזי הצבעה בבחירות המקומיות
בישובים החרדיים אחוזי ההצבעה, שהגיעו בפעם שעברה ל-73% בממוצע, גבוהים מאוד. לצורך השוואה, הממוצע הארצי הוא 51% בלבד. באלעד, שגם בפעם שעברה הבחירות היו סוערות ויצריות לא פחות מעכשיו, נרשמו יותר מ-87% הצבעה - הגבוהים במדינה.
אחריה ממוקמת מודיעין עילית, גם כן עיר חרדית, עם 86% והרחק למטה, נמצאת תל אביב שפחות מ-35% מבעלי זכות ההצבעה הצביעו.
בערים מעורבות ההשפעה של החרדים גדולה עוד יותר. בירושלים למשל, כוחם של החרדים בעירייה עומד על 45% מהמושבים - 10% יותר מחלקם היחסי באוכלוסיה היהודית בעיר. על פי נתונים של ד"ר גלעד מלאך, 'מהמכון הישראלי לדמוקרטיה, עולה כי ש"ס היא המפלגה עם הכי הרבה נציגים בכל הארץ.
למפלגה החרדית ישנם כ-150 נציגים, יותר מהליכוד, ישראל ביתנו והעבודה. גם ליהדות התורה יש מקום של כבוד ביחס לגודלה - 75 נציגים. הסיבה לכמות הנציגים הגדולה היא נאמנות הציבור החרדי למפלגותיו.