מליאת הכנסת אישרה הערב (שני) בקריאה ראשונה את החוק להפללת לקוחות זנות. ההצעה עברה ברוב של 39 חברי כנסת וללא מתנגדים. כעת ההצעה תעבור לוועדת החוקה, חוק ומשפט של הכנסת.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
לפי הצעת החוק הממשלתית, שנולדה בעקבות הצעות פרטיות של חברות הכנסת עליזה לביא (יש עתיד) ושולי מועלם רפאלי (הבית היהודי), אדם שצורך או מנסה לצרוך זנות עובר עבירה מנהלית שדינה קנס בגובה 1,500 שקלים לעבירה ראשונה ו-3,000 שקלים לכל עבירה חוזרת. החוק ייכנס לתוקף רק שנה וחצי אחרי שיאושר בקריאה שניה ושלישית כדי לאפשר זמן היערכות לגורמי האכיפה.
בחוק מוצע גם להסמיך את שרת המשפטים לקבוע אמצעי חלופי לתשלום הקנס המנהלי, במטרה להגביר את המודעות בכל הנוגע לנזקים הנגרמים לאנשים במעגל הזנות. "בשנים האחרונות גוברת בישראל ההכרה כי תעשיית הזנות מגלמת מאפיינים פוגעניים ביותר, וכי יש לפעול לצמצומה בכלים משולבים של שיקום, הסברה, חינוך ואכיפה", נכתב בדברי ההסבר לחוק.
כך ייאכף החוק להפללת צרכני זנות
עד היום, האכיפה הייתה בלעדית נגד הסרסורים, מי שניהלו את בתי הבושת, ולא נגד הצרכנים עצמם. על פי הערכות המשטרה, ישנם עשרות אלפי בני אדם שצורכים שירותי זנות מדי יום, ולכן כל אכיפה, אפילו מצומצמת ביותר, מצריכה תוספת של שוטרים. טרם נקבע האם התוספת הזו תשמש להרחבת האכיפה בכלל תחום הזנות – כלומר, גם נגד הצרכנים וגם נגד הסרסורים – או רק לאכיפה החדשה כלפי הלקוחות.
בנוסף, גם במשרד הרווחה יזדקקו לתוספות תקציביות, שכן הוא זה שאמון על השיקום והטיפול בנשים במעגל הזנות. בנוסף, הוא גם זה שיהיה אחראי על הסדנאות ושירות המבחן. העלות המשוערת למשרד: בין שלושה לחמישה מיליון שקלים.
מתזכיר החוק עולה כי הקנס שיוטל על צריכת זנות בפעם הראשונה יעמוד על סך 1,500 שקלים, ואילו עבירה חוזרת בתוך שלוש שנים תגרור קנס כפול - 3,000 שקלים. מי שקיבל את הקנס יוכל לשלם, להגיש בקשת ביטול או להגיש בקשה להישפט, אך בית המשפט יהיה רשאי, במקרה שהכריע כי העבירה אכן בוצעה, להגדיל את גובה הקנס עד לסכום של 14,400 שקלים.