מה גורם לקבוצת צעירים שלא מזמן השתחררו מהצבא וחזרו מהטיול הגדול להחליט להקים מפלגה פוליטית? מקימי קהילת "ישר", שבקבוצת הפייסבוק שלה חברים אלפי ישראלים, הגיעו למסקנה שהם מוכרחים לעשות משהו עם החששות שמלוות אותם מדי יום לגבי עתידם ולגבי מי שאמור לדאוג להם. לכן הם החליטו להקים מפלגה חדשה וכעת ממתינים לקבלת האישורים הדרושים כדי להתמודד בבחירות הבאות בשאיפה לזכות במושבים בכנסת ולהביא זרם חדש לפוליטיקה הישראלית.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
מטרת מקימי המפלגה היא להעניק לציבור הבוחרים אפשרות להיות שותפים באופן ישיר לתהליך קבלת ההחלטות במפלגה, ולא להסתמך רק על חברי הכנסת שלטענתם עושים הכול כדי לדאוג לאינטרסים האישיים שלהם. בכוונתם להעניק בית פוליטי לכול אותם מצביעים שנמנעים לצאת להצביע ביום הבחירות ולא מוצאים בית פוליטי באף מפלגה קיימת, מימין או שמאל.
ב"ישר" מתכוונים להשיק היום (שלישי) אפליקציה מאובטחת תחת השם של המפלגה שתעניק לחברי המפלגה את הכוח והכלים להשפיע באופן ישיר על ההצבעות בכנסת. לדברי המקימים, מיכל חבצלת בת 23 ועירא כץ-גלאי בן 24 מתל אביב, רק חברי מפלגה רשומים יוכלו לקבל קוד שיאפשר להם להצביע דרך האפליקציה בעד או נגד חוקים שנמצאים על שולחן הכנסת או כאלה שהמפלגה מעוניינת להציע.
כול חוק יועלה להצבעה של חברי המפלגה באפליקציה וחבר הכנסת מטעם המפלגה יידרש להצביע לפי הרוב שייבחר על ידי חברי המפלגה. חברי הכנסת שמייצגים את המפלגה יראו כיצד החליטו חברי המפלגה לגבי החוק ויצביעו בעניינו בהתאם להכרעתם.
לחבר הכנסת תהיה אפשרות לסרב להחלטת חברי המפלגה אם החליט שהיא נוגדת את צו מצפונו, ובכך הנושא יוחזר להצבעה נוספת בקרב החברים. אם גם בפעם השנייה ההחלטה שתתקבל תהיה מנוגדת לעמדת חבר הכנסת, הוא ייאלץ לבחור בכול זאת בהתאם לרצון הבוחרים או להתפטר. רק כך, טוענים במפלגה, ניתן יהיה לוודא שהנבחר עושה את עבודתו כראוי.
"אנחנו שוברים את המפה הפוליטית הישנה של 'ימין' ו'שמאל' ויוצרים דרך חדשה - 'ישר'", אומרת חבצלת, שגדלה במשגב וכיום מתגוררת במיזם המגורים הקהילתי VENN בשכונת שפירא בתל אביב. "אנחנו מגדירים מחדש את השדה הפוליטי ומאפשרים יצירה של זהויות פוליטיות מורכבות. בדרך זו אנחנו מביאים ערך לקהלים רבים - צעירים שרוצים שינוי, מיעוטים, אוכלוסיות שונות וקבוצות מודרות".
חבצלת וכץ-גלאי התחילו את דרכם בתחום העשייה החברתית במסגרת ארגון LEAD, שמפתח מנהיגות צעירה בישראל. כץ-גלאי נכנס לעולם הפוליטי בגיל 17, עבר הכשרה של ייעוץ פוליטי ופרלמנטרי והתמחה במשך שנה במטה של שר בכיר. אחרי שנים של עשייה חברתית, חבר כץ-גלאי לערן עציון ויחד הם הקימו את "ישר". חבצלת חברה לקבוצת המקימים כבר בחודשים הראשונים והיום מנהלת את מטה התקשורת של "ישר".