יאיר לפיד התנה את השתתפותו בעצרת הזיכרון לראש הממשלה יצחק רבין ז"ל בהשתתפותו של נציג מהצד הימני של המפה הפוליטית. רק לאחר שהשר צחי הנגבי (הליכוד) אישר את השתתפותו באירוע, אישר גם לפיד את השתתפותו שלו. לדברי לפיד, "רבין היה ראש הממשלה של ישראל כולה – מרכז, ימין ושמאל – וכך יש לכבד את זכרו".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
בתוך כך, יו"ר האופוזיציה ח"כ ציפי לבני נפגשה היום עם יו"ר תנועת "דרכנו" – המארגנת את העצרת יחד עם מפלגת "העבודה" – וביקשה לצרף לרשימת הנואמים גם את ח"כ תמר זנדברג, יו"ר מפלגת מרצ. השבוע חשפה זנדברג כי השתתפותה בעצרת הותנתה בהשתתפות גורם ממפלגת "הבית היהודי". בתנועת "דרכנו" אומרים כי רשימת הדוברים באירוע טרם נסגרה, אולם יהיה בה ייצוג הולם הן לימין והן לשמאל.
מוקדם יותר החודש נודע כי יו"ר הכנסת, ח"כ יולי אדלשטיין, סירב לנאום באירוע חרף בקשת המארגנים. במכתב ששלח אדלשטיין לתנועה כתב כי "חשבתי שכחצי יובל לאחר הרצח הנתעב נוכל לגבור על ההטיות הפוליטיות ולכנס ערב זיכרון מאחד, בו נתמוך יחד בערכים המכוננים של החברה הישראלית: שותפות גורל וייעוד, ערבות הדדית והקפדה על דרכי שלום גם בשעת מחלוקת. אך לצערי, נראה שהשעה עוד לא כשרה לכך".
"משהבנתי כי גם השנה מתכננים גורמים מסוימים לצבוע את העצרת בצבעים פוליטיים בוהקים, החלטתי שלא לקחת בה חלק", הסביר יו"ר הכנסת. "את דברי הזיכרון הממלכתיים שלי אשמיע במליאת הכנסת, בטקס אותו אנו עורכים בה בכל שנה ושנה".
הסירוב מגיע ככל הנראה על רקע ההבנה של אדלשטיין כי חרף הכוונה המוצהרת של המארגנים לארגן אירוע ובו ייצוג לכלל הדעות, במפלגות השמאל עדיין מתכוונים להגיע לכיכר עם שלטים ודגלים – דבר שיצבע את האירוע בגוונים פוליטיים-מפלגתיים מובהקים.