בטקס הדלקת נרות חנוכה של הליכוד בכפר המכבייה, ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס הערב (ראשון) לראשונה בקולו להמלצות המשטרה בתיק 4000 שפורסמו היום ומתח ביקורת חריפה על מפכ"ל המשטרה היוצא. נתניהו התעקש כי לא נתן דבר לאיש העסקים שאול אלוביץ' ולא קיבל ממנו אף תמורה, תוך שהוא מתמקד בהמלצת המשטרה שלפיה קיבל ממנו שוחד. "בכל החלטה עומדת לנגד עיניי טובת אזרחי ישראל", אמר נתניהו.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
ראש הממשלה מיקד את הביקורת שלו במפכ"ל רוני אלשיך, וטען שכל החקירות נגדו הן חלק מ"משחק מכור מראש". "איך ידעו לתזמן את פרסום ההמלצות ההזויות האלה נגד שרה ונגדי בדיוק ביום האחרון של המפכ"ל? נס חנוכה אמיתי. איזו מתנה יפה נתנו לנו לחג". נתניהו המשיך וטען ש"מסע הציד נגדנו" מתנהל בתהליך נגוע מתחילתו.
"אני חושב שהעובדה שההמלצות פורסמו דווקא היום, ביום האחרון לתפקיד המפכ"ל, מוכיחה את מה שאני אומר לכם מהיום הראשון - זה משחק מכור מראש. ההמלצה לא מפתיעה והעיתוי לא מפתיע", אמר נתניהו. "אי אפשר לצפות לתוצאה אחרת מתהליך שהיה נגוע לחלוטין עוד לפני שהתחיל. אחרי מבול בלתי פוסק של הדלפות מגמתיות מתוך החקירות, אחרי שטיפת מוח יומיומית בתקשורת, הגיע הזמן להגיד כמה דברים: אני לא מפחד. אני חזק. אנחנו חזקים".
נתניהו המשיך בביקורת נגד אלשיך: "אי אפשר לצפות לתוצאה אחרת כשראשי המערכת טענו, בעזות מצח בלתי רגילה, שאני שלחתי חוקרים פרטיים נגד חוקרי המשטרה ושרעייתי שרה שלחה את קצינת המשטרה צ' להתלונן על הטרדה מינית נגד ראש היחידה החוקרת. שמעתם? איזה טענות הזויות, לא יאומן. אינני יודע מי יהיה המפכ"ל הבא, אבל אני יודע דבר אחד: תהיה לו עבודת שיקום גדולה מאוד, כי אמון הציבור במשטרה הוא לא בשיא של כל הזמנים".
באשר למעמד ההמלצות, נתניהו הדגיש כי אין להן שום תוקף משפטי. "אם אתם רוצים המחשה לכך, אומר לכם שאינספור המלצות של המשטרה נדחו אינספור פעמים על ידי הגורמים המוסמכים. רק לאחרונה לפני כמה שבועות נדחתה ערימה של המלצות משטרה נגד שורה של ראשי ערים. זה נגמר באפס. הן הסתיימו בלא כלום וגם כאן אם יודעים איך זה יסתיים - לא יהיה כלום כי אין כלום".
במהלך נאומו נתניהו התעקש כי כל הפעולות שעשה בהקשר של בזק ואלוביץ' היו חוקיות ומאושרות על-ידי הדרג המקצועי. "מיזוג בזק-יס אושר כראוי בתהליך מתועד וסדור של שנים ואושר על ידי כל הגורמים המקצועיים: הממונה על ההגבלים העסקיים, היועצת המשפטית של משרד התקשורת, מועצת הכבלים והלוויין", אמר נתניהו. "כולם היו בקומבינה? לא! כי לא היתה קומבינה".
נתניהו ביקש לסתור את המלצות המשטרה כשטען שאלוביץ' לא קיבל ממנו שום תמורה. "איזה דבר מיוחד קיבל אלוביץ ממני? לא רק שהוא לא קיבל דבר, בתקופתי הוא ובזק רק הפסידו הון עתק. יש אומרים מיליארדים", אמר נתניהו. "ועכשיו תשאלו, מה אני קיבלתי? קיבלתי סיקור איום ונורא ב'וואלה'. 'וואלה' הוא אתר שמאלני שנתן ונותן לי סיקור שלילי במשך שנים וכולם יודעים את זה ובייחוד נתן סיקור עוין ערב הבחירות.
"אתם יודעים מה יהיה בסוף? לא יהיה כלום כי אין כלום. נגמר הפוליטיקלי קורקט. נשארנו עם הקורקט והאמת. כל הפרשנים שיעקמו את האף - איך אמר בגין? שיישארו עם אף עקום. אנחנו אומרים את האמת. החקירות לא הסיתו אותי וההמלצות לא יסיטו אותי מהדברים החשובים באמת, שאני ואנחנו יחד עוסקים בהם יומם ולילה".
המשטרה: נתניהו ואלוביץ' קיימו "מערכת יחסים שוחדית"
מחקירת המשטרה עולה כי בין נתניהו ומקורביו לבין אלוביץ' התקיימה "מערכת יחסים שוחדית". מממצאי החקירה עולה כי בין השנים 2017-2012 ראש הממשלחה וסביבתו התערבו באופן בוטה ומתמשך, ולעיתים אף יום-יומי, בתכנים שפורסמו באתר החדשות "וואלה" ואף ביקשו להשפיע על מינויים של עורכים וכתבים באתר - כול זאת תוך שימוש בקשרים שהיו להם עם בני הזוג אלוביץ'.
מהמלצות המשטרה עולה כי ההתערבות של ראש הממשלה ומקורביו בתכנים ובמינויים באתר "וואלה" נועדו לקדם את האינטרסים האישיים שלו. זאת באמצעות פרסום כתבות ותמונות מחמיאות והסתרת תכנים ביקורתיים כלפי ראש הממשלה ובני משפחתו.
ההתערבות של הזוג אלוביץ' בתכני "וואלה" נעשתה, כך לפי המשטרה, בתמורה להחלטות רגולטריות של ראש הממשלה לטובת איש העסקים וקבוצת בזק שבשליטתו, מתוך רצון להמשיך ולקדם את האינטרסים העסקיים שלו ושל קבוצת בזק. המעשים בוצעו תוך הסתרת המידע מהגורמים המקצועיים והמשפטיים במשרד האוצר, משרד התקשורת ומשרד המשפטים, זאת תוך העדפת האינטרסים של שאול אלוביץ' ובזק על פני האינטרס הציבורי.
נגד רעיית ראש הממשלה שרה נתניהו התגבשה תשתית ראייתית לביצוע עבירות של לקיחת שוחד, מרמה, הפרת אמונים ושיבוש מהלכי חקירה ומשפט. נגד רעייתו של שאול אלוביץ', איריס, התגבשה תשתית ראייתית לביצוע עבירות של מתן שוחד, שיבוש מהלכי חקירה ומשפט ועבירות לפי חוק איסור הלבנת הון.
במהלך החקירה שהתנהלה מחודש פברואר 2018 ועד נובמבר השנה נחקרו באזהרה 13 חשודים, שחלקם היו מעורבים במנגנון השוחד וחלקם סייעו לביצוע העבירות. חלקם אף נעצרו לפרקי זמן מסוימים. במהלך החקירה נגבו עדויות של 60 עדים ונאספו חומרי חקירה רבים. במהלך החקירה נתפסו נכסים וכספים המיועדים לחילוט מקרב המעורבים בפרשה בסך הנאמד ב-118 מיליון שקלים.