תגובה חריפה של המשטרה ליוזמתו של חבר הכנסת דוד אמסלם להקטין את שכרו של מפכ"ל המשטרה ולהגדיל את זה של ראש הממשלה: גורם במערכת אכיפת החוק אמר אמש (רביעי) לחדשות 2 כי "מדובר במסע מתוזמר ומתוקשר נגד המשטרה ובכיריה".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
היוזמה של אמסלם מצטרפת לאישור חוק המלצות המשטרה בקריאה טרומית אתמול במליאה, לדיון בוועדת הפנים על יועץ התקשורת ליאור חורב ולהצעות חוק אחרות שמקדמים חברי הכנסת אמסלם ודוד ביטן.
"עיתוי המסע הזה קשור קשר הדוק לחקירות הרגישות שמתנהלות כעת במשטרה", הוסיף הגורם. "זו רכבת דורסנית שמנסה לפגוע בכל דבר שנקרה בדרכה, בעיקר בבכירים במטה הארצי ובכירי אגף החקירות".
באשר להתנהלות יועץ התקשורת ליאור חורב, לא כולם במשטרה רווים נחת ממנה ולחלקם יש ביקורת: בחודש הקרוב תיבדק ההתנהלות במשטרה ובפרקליטות, ורק בתום הבדיקה יוחלט על המשך ההתקשרות עם חורב. בדיון בוועדת הפנים דרשו חברי הליכוד את פיטוריו של היועץ.
"מפכ"ל המשטרה מקבל 97,400 שקלים, ושוטר שמתגייס מקבל 6,000", אמר אמסלם בריאיון לדפנה ליאל. "בעולם המושגים שלי זה לא יכול להיות. אז אם הוא ירוויח 40 אלף והוא (השוטר) ירוויח 10,000 זה לא יותר טוב? זה לא נשמע יותר סביר?".
אמסלם טען בריאיון כי יש להשוות את שכרו של המפכ"ל לשכרו של חבר כנסת. "הגשתי הצעת חוק לפיה תקרת השכר הכי גבוהה בכנסת ישראל צריכה להיות של ראש הממשלה", המשיך אמסלם. "מכאן תחליטו – ראש הממשלה הוא מנהל את כל העסק, לא יכול להיות שאנשים מרוויחים יותר ממנו. אם הייתי מפכ"ל המשטרה לא הייתי לוקח מאה אלף שקל, מצפונית לא הייתי יכול".
נתניהו: לא מסכים עם אמסלם
על פי נתוני משרד האוצר, אלה משכורותיהם החודשיות של כמה נושאי משרה בכירים אחרים: הרמטכ"ל מרוויח 84,400 שקלים, נשיא בית המשפט העליון 92,973 שקלים, רה"מ 48,815 שקלים והמפכ"ל 82,700. שכר הבכירים נובע מסיבות היסטוריות, לפיהן שכרם של הרמטכ"ל והמפכ"ל צריך להיות מוצמד לזה של נשיאת בית המשפט העליון, כשעל פי התפיסה הם צריכים להרוויח יותר משאר נבחרי הציבור.
מטעמו של ראש הממשלה נמסר בתגובה לפרסום: "ראש הממשלה מאוד מעריך את ח"כ דודי אמסלם אך בעניין המשכורות הוא אינו שותף לדעתו. ראש הממשלה אינו חושב שיש צורך לשנות את שכרו של רה"מ או שכרם של בכירים אחרים במערכת".