לאחר שהניסיונות להגיע לפשרה נכשלו ולאחר שבמהלך היום (שבת) בוצעו עבודות ברכבת ישראל, צפוי מחר שר הבריאות ליצמן להודיע על התפטרותו. ראש הממשלה נתניהו מנסה לבלום את הנזק ולהכיל את האירוע, ולכן הוא מתכוון לשמור לעצמו את תיק הבריאות. ככל הנראה, מתכוון נתניהו להחזיק את התיק, כדי לנסות ולהחזיר את ליצמן לתפקידו בשבועות הקרובים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
גם לליצמן יש אינטרס שהממשלה הזאת שתמשיך לפעול, אך החשש של כל השותפים לקואליציה הוא שתהיה סוג של הערכה לא נכונה ואולי כן יהיו בחירות, ולכן כל אחד קצת מקרב את הכלים, בנט מעלה טמפרטורה, וכך גם כחלון וליברמן, וזה מה שנתניהו מנסה להרגיע.
אך המשבר לא משפיע על כל הסיעות החרדיות, כשדרעי וגפני מתכננים להמשיך בדיוק כמו קודם, כאילו לא אירע דבר. לפני מספר חודשים הייתה ישיבה של ש"ס ויהדות התורה וההחלטה הייתה לפעול בחקיקה ולא בפרישה, ואם האדמו"ר מגור משנה את ההחלטה לגבי הנציג שלו זה לא אומר כלום לגבי גפני ודרעי שלא קיבלו הוראה לשנות. גם ליצמן עצמו הודיע כי מחר בהצהרתו הוא יבהיר שהוא מתפטר מתפקידו כשר, אך לא מהקואליציה, וכי הוא מתכוון להמשיך להצביע עם הממשלה.
מדובר בסיטואציה יוצאת דופן, משום שמדובר בממשלה בה לקחה אגודת ישראל תפקיד שר לאחר שעשרות שנים לא עשתה זאת, כדי לא לקחת אחריות מיניסטריאלית. בג"ץ הכריח את ליצמן להפוך לשר והאדמו"ר מגור נתן לליצמן את ההיתר לכהן בתפקיד, אך כעת, בשל המשבר, אמר לו כי הוא שינה את דעתו וכי הוא לא רוצה שייקח את האחריות המיניסטריאלית.
אתמול הודיע ליצמן לנתניהו על כוונתו להגיש ביום מחר מכתב התפטרות על רקע משבר הרכבת, לאחר ששר העבודה והרווחה חיים כץ הודיע על החלטתו לאשר את העבודות שיתבצעו במהלך השבת. ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיב להודעה ואמר כי הוא "מעריך מאוד את השר ליצמן ומקווה שלא יפרוש מהממשלה". כעת, כדי לחבק את ליצמן ולהשאירו בעניינים, שוקל נתניהו להשאיר את הצוות במשרד הבריאות, להשאיר את אותו המנכ"ל, את אותו ראש הלשכה. אנשיו של ליצמן יישארו שם ורוח המפקד שלו תוביל את המשרד, מה שאמור להקל עליו להישאר בקואליציה.
ההתפטרות של ליצמן - בגלל התנגדות האדמו"ר מגור
על אף הודעת הפרישה של שר הבריאות ויו"ר יהדות התורה, נראה כי מפלגתו תישאר בקואליציה. "ראשי הסיעות הבהירו שאין בכוונתם לפרוש מן הקואליציה, מה שיאפשר לגבש פתרון מיטבי, ששומר גם על השבת וגם על צרכי הציבור לתחבורה בטוחה ורצופה", צוין בהודעה. שלשום נפגש ליצמן שוב עם האדמו"ר מגור, שמתנגד למתווה שהציע שר העבודה והרווחה חיים כץ והתבצר בעמדתו לפיה אם לא יבוטלו העבודות כליל, אז על ליצמן להתפטר.
בתנועת "ישראל חופשית" בירכו על החלטתו של ליצמן להתפטר. "זהו ניצחון של הרוב הישראלי שלא מוכן לשלם בגופו ובאיכות חייו למול כפייה דתית דורסנית", אמרו. "הציבור הוכיח שהוא יודע למחות. אנחנו מצפים שממשלת ישראל תאפשר חיים מאוזנים בהם יש חופש דת, וחופש מדת. עם זאת, יש לנו חשש שמדובר בבלוף מכיוון שיהדות התורה נשארת בקואליציה ולכן נמשיך לעקוב מקרוב - האם יש כאן מהלך אמיתי".
ביום חמישי, במהלך השיחות בין נתניהו, כץ וליצמן, הציג השר כץ בפני ליצמן את המתווה שגיבש ופורסם לראשונה במהדורה המרכזית, לפיו העבודות שתוכננו לשבת יצומצמו - ורק העבודות שיוגדרו כ"פיקוח נפש" יתבצעו. עם זאת, גם את המתווה הזה סירב האדמו"ר מגור לקבל.