בקואליציה ממשיכים להילחם על חוק ההמלצות: היום (רביעי) לא נערכה הצבעה בוועדת הפנים על החוק שמקדם ח"כ דוד אמסלם (הליכוד), אך במהלך הדיון הביע ח"כ בני בגין את התנגדותו למהלך. בעקבות דבריו והרצון לאשר את החוק בוועדה, בליכוד החליטו לסלק את בני בגין מוועדת הפנים - ויו"ר הקואליציה דוד ביטן יחליף אותו.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בגין דרש שחוק ההמלצות יחול רק על תיקים שעוד לא נפתחו - כלומר, לא על חקירות ראש הממשלה. היום במליאה תקף יו"ר יש עתיד, ח"כ יאיר לפיד, את התנהלות אמסלם ואמר: "אתה סך הכל בובה על חוט. אזרחי ישראל משחררים אותך מלהיות כאן כל יום ולהרוס את שלטון החוק".
בוועדת הפנים של הכנסת נערך אתמול דיון על החוק, במהלכו הבהיר פרקליט המדינה שי ניצן את התנגדותו להצעה. "המלצת המשטרה חיונית, בשביל זה יש לנו משטרה", אמר. "אנחנו מקבלים מדי שנה בין 30-35 אלף תיקים מהמשטרה, אנחנו בודקים את התיק ובסוף מחליטים אם להגיש כתב אישום בהתאם לתשתית הראייתית ומכלול הנסיבות. בסוף מגישים כתב אישום ב-4,000 תיקים. ב-12 אלף תיקים יש המלצה לסגור ובחלק אין בכלל המלצה של המשטרה. יש בערך 100-200 תיקים עם פרקליט מלווה בגלל רגישות ציבורית. בעיני הצעת החוק פוגעת בעקרון השיוויון וביכולת של הפרקליטות לקבל את ההחלטה הכי טובה".
עוד הבהיר ניצן כי לדעתו, המלצת משטרה בתום חקירה היא חיונית. "המשטרה היא שגובה את העדויות והיא זו שמתרשמת מאמינות העדים, בשביל זה יש לנו משטרה", הוסיף. "הם באים אלינו עם סיכום שאומר האם יש תשתית ראייתית. אנחנו קוראים הכל, אבל דעתם חשובה כדי להגיע לחקר האמת". מנגד, ניסה יוזם החוק אמסלם להגן על ההצעה. "הצעת החוק שלי עוסקת באי פרסום המלצה לכתב אישום, והבהרתי שהיא כלל לא מתייחסת לעיתונאים", הסביר.
במהלך הדיון התפרצו חברי הכנסת תמר זנדברג (מרצ) ויואל חסון (מחנ"צ) והוצאו מהחדר. "זה חוק מושחת שבא להגן על ראש ממשלה מושחת", כתבה זנדברג לאחר הדיון בחשבון הטוויטר שלה. "לא פלא שככה מתנהל הדיון עליו, בוועדה שבכלל לא היה אמור להתקיים בה". גם ח"כ מיקי רוזנטל תקף: "חוק ההמלצות של ח"כ אמסלם, שכולו נועד רק לתקוף את המשטרה ולהחלישה לקראת סיכום החקירות של נתניהו".
ירון אברהם ודפנה ליאל השתתפו בהכנת הידיעה.