אתמול אישרה הכנסת את "חוק ההמלצות" ברוב של 46 תומכים מול 37 מתנגדים. אחרי ההצבעה החלה להישמע ביקורת נרחבת על חברי האופוזיציה שהתקזזו עם חברי הקואליציה והקלו על הליך אישור החוק בקריאה ראשונה. מי הם 17 חברי האופוזיציה שבחרו שלא להגיע להצבעה החשובה?
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
אז בדקנו מי הם חברי הכנסת מהאופוזיציה שלא הגיעו אתמול להצבעה במליאה. מהרשימה המשותפת לא הצביעו חברי הכנסת: טלב אבו עראר, ג'מעה אזברגה, סעיד אלחרומי, מסעוד גנאים, איימן עודה, יוסף עטאונה, ג'מאל זחאלקה.
מהמחנה הציוני לא הצביעו: איל בן ראובן, עמר בר לב, סאלח סעד, ציפי לבני, איילת נחמיאס ורבין, רויטל סויד ועמיר פרץ. מיש עתיד לא הצביעו: מאיר כהן ועופר שלח. גם חברת הכנסת אורלי לוי אבקסיס לא נכחה בהצבעה.
אלדד יניב, שהוביל את ההפגנות נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו סמוך לבית היועץ המשפטי בפתח תקווה, ביקר בחריפות את חברי האופוזיציה שלא נכחו במשכן בזמן ההצבעה. "איזה סמרטוטים יא אלוהים", כתב בפוסט בפייסבוק. "אנחנו במלחמה על המדינה ברחובות כל יום כל היום והאופוזיציה בכנסת מביאה 37 אצבעות להצביע נגד כשיש 54 ח"כים באופוזיציה. איפה הם? קיזוזים. חו"ל. הכלב אכל את השיעורים. בושה!".
יניב התייחס גם לנסיעתם של חלק מחברי הכנסת לקחת חלק בכנס בארצות הברית ותקף אותם על כך. "אז נסעתם ל(פורום) סבן בחינם במקום להילחם כאן איתנו על פרצופה של המדינה", המשיך. "אה גם צייצתם. והעלתם פוסט. ואתם נעלבים שקוראים לכם סמרטוטים. באמאשלכם?".
במחנה הציוני מסבירים: "החוק נחת עלינו בהפתעה"
יו"ר סיעת המחנה הציוני ומרכז האופוזיציה יואל חסון הגיב לידיעה ואמר: "חוק ההמלצות עבר בקריאה ראשונה לאחר שח"כ דוד אמסלם הגיע להסכם תוך שימוש באיומים על כל סיעות הקואלציה ותוך מעורבות ישירה של יואב הורוביץ, ראש הסגל של ראש הממשלה, שהסתגר אתמול במשך שעות עם אמסלם כדי לכתוב את החוק שנתפר בדיוק על פי החשדות שיש נגד נתניהו".
חסון הוסיף: "אם סיעות הקואליציה לא היו מצביעות בעד החוק הברוטלי הזה, הוא לא היה עובר. עד כאן העובדות. לא אשתף פעולה עם מי שמנסים להפיל על האופוזיציה האשמות על כך שהחוק עבר. לא יזמנו, לא דחפנו, לא קידמנו ולא תמכנו. בהרס הדמוקרטיה יש להאשים את הממשלה והקואליציה".
עוד טען יו"ר סיעת המחנה הציוני כי "החוק שלא הופיע בסדר היום נחת עלינו בהפתעה, בדורסנות, וללא מו"מ או הידברות – כמיטב המסורת של חברי הליכוד שלא בוחלים באמצעים על מנת למוטט עלינו את הדמוקרטיה הישראלית. לקראת ההצבעה בקריאה שניה ושלישית סיעת המחנה הציוני וסיעות האופוזיציה יגישו הסתייגויות לחוק ויגייסו את מירב חברי האופוזיציה על מנת להתנגד לחוק".
חבר הכנסת סאלח סעד מהמחנה הציוני מסר: "ביממה האחרונה אני מקבל ריקושטים מכל הכיוונים על היעדרותי מההצבעה אתמול. לצערי הרב נבצר ממני מלהגיע עקב בדיקות רפואיות שאני נאלץ לעבור השבוע". עוד הוסיף חבר הכנסת כי הוא נחרד מתוצאות ההצבעה. "37 ח"כים נגד ו-46 ח"כים בעד!!! לאן הגענו?!?".
46 מול 37: "חוק ההמלצות" אושר בכנסת בקריאה ראשונה
"חוק ההמלצות" עבר אתמול בקריאה ראשונה במליאת הכנסת, כאשר 46 חברי כנסת תמכו בו לעומת 37 שהתנגדו. שלושה מחברי מפלגת הקואליציה "כולנו" לא תמכו בחוק: חברי הכנסת רחל עזריה, מירב בן-ארי ואלי כהן נעדרו מההצבעה. עזריה הכריזה בעבר כי תנצל את חופש ההצבעה שניתן לחברי המפלגה על מנת להצביע נגד החוק.
"הבאנו בשורה חשובה לאזרחי ישראל בכל הנוגע לזכויות אדם" אמר יוזם החוק ח"כ דוד אמסלם. "חוק ההמלצות שעבר בקריאה ראשונה, מאפשר למשטרה לעשות את עבודתה ולהעביר את חומר החקירה לפרקליטות, על פי הבנתו ושיקול דעתו של היועץ המשפטי לממשלה, ללא אפשרות פרסום ההמלצה. בכך, אנו מגינים על האזרחים, משנים את המצב ומסייעים באופן ניכר למימוש ויישום חוק יסוד כבוד האדם וחרותו".
על פי הערכות, היועץ המשפטי לממשלה ינצל את הסעיף בחוק שהכניס השר כחלון על מנת לבקש המלצות בתיקי נתניהו. היועץ התייעץ אתמול והיום עם השר, ונתן גיבוי לאותו סעיף, שכונה "פנצ'ר בגלגלי החוק". בתוך כך, יושב ראש הקואליציה שואף לקדם את החוק ולהביאו להצבעה בקריאה שנייה ושלישית תוך לכל היותר שבועיים, שם הוא צפוי לעבור בקלות.