הסוף למתקן חולות? הבוקר (ראשון) תדון הממשלה בהצעתם של שר הפנים אריה דרעי (ש"ס) והשר לביטחון פנים גלעד ארדן (הליכוד) לסגור את מתקן חולות. השניים יציגו לממשלה מתווה מדורג לסגירת המתקן, שיבוצע בתוך מספר חודשים, בכפוף להתחלת מתווה הוצאת המסתננים למדינה שלישית. ארדן שב והדגיש הבוקר: "ההחלטה לסגור את מתקן חולות תבוצע רק אם ולאחר שנראה שמדיניות הוצאת מסתננים למדינה שלישית מתממשת".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בעמוד הטוויטר שלו כתב ארדן: "מתקן חולות הפך בעקבות החלטות בג"ץ לבית מלון למסתננים על חשבון הציבור". ארדן ציין כי עלות המתקן כי כ-240 מיליון שקלים בשנה, והשהות בחולות אינה מעודדת את יציאת המסתננים מהארץ. "או כלא או יציאה מהארץ - זו המדיניות הנכונה", הבהיר.
עוד הסביר השר ארדן כי "מתקן חולות הוקם על מנת שהמסתננים ישהו בו ללא הגבלת זמן ובלי יכולת לצאת ממנו בכדי לעבוד . כיום השהייה בו מוגבלת ל-12 חודש על ידי בג"ץ והמסתננים רשאים לצאת מוקדם בבוקר ולחזור מאוחר בלילה ובנוסף אנו מחוייבים לממן בו שפע חוגים ופעילויות פנאי ולתת 'דמי כיס' לשוהים בו. על זה ייצאו כספי אזרחינו?".
על פי המתווה החדש, האפשרות היחידה שתעמוד בפני המסתננים שייתפסו תהיה גירוש מישראל - או כניסה לכלא רגיל. משכך, השרים מציעים לבחון את נחיצותו של מתקן חולות במטרה למנוע את הפיכתו ל"אלטרנטיבה נוחה" למסתננים.
בהצעה לדיון בממשלה נכתב כי "ההסדר הקיים בחוק הכניסה לישראל אינו נותן מענה מספק לתופעת ההסתננות ולצורך להתמודד איתה באמצעים אפקטיביים". ההצעה כוללת גם את הארכת האיסור על הוצאת רכוש מסתנן למשך שנה.
משכך, הוחלט להאריך את סעיף ההוראה לעניין המתקן לשלושה חודשים נוספים, במטרה לעקוב אחרי נחיצותו - תוך מעקב אחרי קצב היציאה למדיניות השלישיות. לאחר שההצעה תידון בממשלה, היא תעלה לדיון בוועדת השרים לחקיקה.
"כפי שהבטחתי לתושבי דרום תל אביב ושאר תושבי השכונות והערים בהן מתגוררים מסתננים, בכוונתי להגביר בכל אמצעי אפשרי את קצב היציאה למדינה שלישית ולא לאפשר עוד למסתננים את הנוחות שבמרכז השהייה חולות", מסר בשבוע שעבר השר דרעי. "זה המסלול שקבעה הממשלה וזה המסלול שאקדם. עניי עירנו קודמים ועלינו לעשות הכל כדי להקל על תושבי מדינת ישראל".