גורמי מקצוע במשרד העבודה, בראשות השר חיים כץ נפגשו אמש (רביעי) עם גורמי מקצוע ברכבת, אולם בינתיים אין פתרון למשבר שמאיים על שלמות הקואליציה. גורם שמעורה בפרטים סיפר כי במהלך הדיון ביקש כץ לבחון מחדש את כל הנתונים, ועד היום בצהריים אמורים ברכבת להעביר את הנתונים הדרושים לגורמי המקצוע במשרד - אז יתברר לאן פני הדברים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"הזכרנו להם שבסופו של דבר הם חברה ממשלתית", הסביר הגורם. "אבל צריך לזכור שאנחנו הולכים על חבל דק בין פגיעה ברגשות החרדים מול פגיעה בציבור החילוני שיסבול מהפקקים במידה ויידחו העבודות". לדבריו, אנחנו "מחפשים פתרון אבל אנחנו כפופים לחוק".
במהלך הפגישה ניסו גורמי המקצוע לבדוק עם ראשי הרכבת את היקף העבודות הנחוץ ועלו מספר פתרונות אפשריים, בהם פיצול העבודות למספר ימים - ואולם רק מחר יתברר אם הפתרונות האלו אכן ישימים.
מוקדם יותר היום איימו החרדים בפירוק הקואליציה אם יתבצעו עבודות ברכבת ישראל בשבת הקרובה. הבעיה: עבודת התשתית המתוכננת ליום שבת הקרוב מסובכת במיוחד ודורשת השבתה מלאה של הרכבת ועבודה של יותר ממאה אנשים - כולם יהודים.
במאמץ למנוע משבר קואליציוני נועדו גם ראש הממשלה נתניהו והשר יריב לוין עם ראשי הסיעות החרדיות. מלשכת ראש הממשלה נמסר כי "הוסכם שיתקיים כל מאמץ להשיג פתרון שישמור על השבת ולא יפגע בציבור", אך לא נמסרו פרטים נוספים מעבר לכך. החרדים מבקשים לדחות בשבועיים את עבודות התשתית החיוניות, עד שיעבור חוק שיכניס את מסורת ישראל למכלול השיקולים ויקבע האם להתיר את העבודות או לא.
הבעיה העיקרית כרגע היא שבשונה מסיבובים קודמים של משבר השבת, שהצליחו להיפתר באמצעות שימוש בעובדים שאינם יהודים, העבודה הנוכחית מצריכה את אותם מאה עובדים שאת מקומם לא יכולים למלא קבלים חיצוניים. מדובר בהשבתת מערך האיתות של הרכבת למשך יממה שלמה בכל הארץ, מצפון ועד דרום.
ברכבת ישראל מבהירים כי העבודה הכרחית ביותר ואם לא תתקיים השבת היא חייבת להיות בשבוע הבא. המשמעות - כך או כך העבודה מצריכה השבתה כללית של הרכבת בכל הארץ, כלומר גם אם העבודה תידחה כדי לא לעבוד בשבת, הרכבת לא תעבוד למשך יממה שלמה ביום חול.
עם זאת, גורמים בכירים במפלגות החרדיות מבהירים בשיחה עם חדשות 2 כי הפעם הקול החרדי לא אחיד בסיבוב הנוכחי של משבר הרכבת. לדבריהם, יו"ר ש"ס אריה דרעי ויו"ר יהדות התורה משה גפני לא רואים את המשבר עין בעין עם השר ליצמן, שלטענתם פוגע בהליך החקיקה שיסדיר את סוגיית השבת בחוק הישראלי, וזאת משום שהדבר ייקח כאמור כשבועיים-שלושה.
בסביבת השר ליצמן דחו הטענות על הפילוג בקרב המפלגות החרדיות. לטענתם, "הנציגות החרדית מאוחדת בדרישתה לשמירת הסטטוס קוו ועמידה עקשנית על עקרון שמירת השבת. כל נציגינו אומרים זאת בכל פורום פתוח וסגור. הניסיונות של גורמים ברכבת לזלזל בערך השבת באמצעות הפרכת ספינים אינו ראוי. שבת קודש הוא יום מנוחה לאומי לאורך כל הדורות וצביון המדינה חשוב לכל אדם בישראל".