מהלך מתואם נגד גבאי? למרות העלייה של יו"ר המחנה הציוני בסקרים, שני ראשי מפלגות מאזניים הודיעו הערב (שבת) כי לא יישבו בממשלה בראשותו. שר האוצר משה כחלון הודה כי הוא "מאוכזב" מההתנהלות של גבאי כלפיו, אך טען כי דבריו לא נובעים ממניע אישי. גם ליברמן תקף: "אין לו שום סיכוי".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בריאיון לקרן מרציאנו, ששודר בחדשות סוף השבוע, נשאל כחלון האם יצטרף לקואליציה בראשות גבאי - והאם הוא כועס על גבאי, שהקים איתו את המפלגה אך נטש. "אני לא כועס, אני מאוכזב מההתנהלות. התאכזבתי מההתנהלות שלו", השיב.
לאחר מכן הבהיר כחלון כי מפלגתו לא תצטרף לממשלה בראשות גבאי למרות הסקרים המעודדים. "אני יכול להגיד את זה בצורה הכי ברורה: כולנו לא תהיה עלה תאנה בממשלת שמאל".
ליברמן: "אין לו שום סיכוי"
"אני איש המחנה הלאומי, בניגוד למפלגת העבודה או מה שמוביל אותה, אני התנגדתי לההתנקות ואני בעד ארץ ישראל וירושלים המאוחדת. לכן אני לא רואה שום מצב שכולנו תצטרף לממשלת השמאל של העבודה", הסביר שר האוצר.
שר הביטחון אביגדור ליברמן כינה את גבאי, בריאיון לרינה מצליח, "לא רלוונטי". ליברמן הצהיר, ככל הנראה בתיאום עם מפלגתו של כחלון, כי "יש לפחות שתי מפלגות – ישראל ביתנו וכולנו – שלעולם לא יצטרפו לשום קואליציה עם אבי גבאי. מצד שני, אי אפשר להקים שום קואליציה כששתי המפלגות הללו מחוץ לה".
ליברמן הדף את הטענה שדבריו נובעים מהמתקפה של גבאי כלפיו, לאחר שגבאי טען כי הצטרפות ליברמן לממשלה היוותה את אחד הגורמים לפרישתו. "אין נקמות אבל בגלל אלף ואחת סיבות שתי המפלגות האלה בחיים לא יישבו בממשלה שלו", אמר שר הביטחון. "הוא פשוט לא רלוונטי, אין לו שום סיכוי ויכולים למחוק את זה מהלקסיקון".
סקר מחמיא לגבאי: 21 מנדטים מול 24 לליכוד
השבוע פורסם במהדורה המרכזית סקר מנדטים שנערך עבור "החדשות" על ידי מכון המחקר "מדגם": מהסקר עולה כי הליכוד נחלש ב-20%, ומנגד גוש השמאל-מרכז מתקרב להיות גוש חוסם לימין.
מהסקר, שנערך בקרב 503 מרואיינים המהווים מדגם ארצי מייצג של כלל האוכלוסייה בישראל בגילאי 18 ומעלה עם טעות דגימה מרבית של 4.4%, עולה כי הליכוד בראשות ראש הממשלה בנימין נתניהו נחלשת עם 24 מנדטים, כלומר מאבדת כמעט 20% מכוחה.
המחנה הציוני בראשות אבי גבאי מתחזקת ל-21 מנדטים ויש עתיד בראשות יאיר לפיד מתחזקת גם כן עם 20 מנדטים – 41 מנדטים ביחד, מספר גבוה הרבה יותר ממה שקיבלו בבחירות האחרונות. הבית היהודי בראשות נפתלי בנט מתחזקת גם כן עם 12 מנדטים והרשימה המשותפת בראשות איימן עודה עם 12 מנדטים, מנדט אחד פחות ממה שקיבלה ב-2015.
כולנו בראשות משה כחלון עם 8 מנדטים, 2 פחות ממה שקיבלה בבחירות ויהדות התורה מתחזקת עם 8 מנדטים גם כן. ישראל ביתנו בראשות אביגדור ליברמן נותרת עם 6 מנדטים, כמו גם מרצ בראשות זהבה גלאון עם 5 מנדטים. ש"ס בראשות אריה דרעי מתייצבת על אחוז החסימה עם 4 מנדטים בלבד.הסקר בחן גם את חלוקת המנדטים לפני גושים: הימין עם 62 מנדטים וגוש המרכז-שמאל מצמצם את הפער ועומד על 58.