בעקבות הפרסום אמש (ראשון) במהדורה המרכזית על הפגישה שקיים מפכ"ל המשטרה רב-ניצב רוני אלשיך עם ארבעה מפכ"לים בדימוס, במהלכה המליצו לו בין היתר לבקש אישור לפתוח בחקירה פלילית נגד ח"כ דודי אמסלם על רקע היוזמות שלו נגד המשטרה, חבר הכנסת מהליכוד משיב אש. "זה כבר פוטש אמיתי, זו לא בדיחה, זה לא ברמזים", אמר אמסלם בשיחה עם חדשות 2 Online.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"אני יו"ר ועדת הפנים והגנת הסביבה, זה התפקיד שלי לעשות בקרה על המשטרה", המשיך. "אם אני לא אעשה בקרה על המשטרה, אז אף אחד לא יעשה. זה דבר שבחיים לא האמנתי שיקרה במדינת ישראל. המפכ"ל לא קרא למפכ"לים לשעבר כדי להתייעץ איתם על איסוף הנשק במגזר החקלאי או על הפשיטות החקלאיות - אלא על היוזמות שלי ועל חקירות ראש הממשלה".
לדברי אמסלם, המפכ"לים לשעבר סוחטים אותו במטרה למנוע ממנו לקדם את יוזמות החקיקה שלו. "אני אתייעץ עם עורכי דין ואבקש להגיש תלונה במח"ש נגד המפכ"ל ונגד כל המפכ"לים לשעבר שהיו בפגישה, גם על ההתערבות בחקירות וגם על סחיטה שלי באיומים", הבהיר. "זה כמובן לא משפיע עליי בשום דרך אבל זה מזעזע אותי לאן המערכת הגיעה".
עוד הוסיף חבר הכנסת: "אני מבין את העסק הזה מאוד פשוט - אחד, הם אמרו לו לעצור את אמסלם, ושתיים, במידה וזה הולך 'תאיץ את החקירות ותפיל את ראש הממשלה, ואז אמסלם ממילא לא יהיה בתפקיד כי הממשלה נופלת'".
מפכ"ל לשעבר: לחקור את ח"כ אמסלם
בפגישה שקיים אלשיך אמש שטחו בפניו המפכ"לים לשעבר עצות והמלצות להתמודדות עם המתקפה הפוליטית נגדו ונגד המשטרה כולה. בין העצות: פנייה ליועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט בבקשה לאשר חקירה פלילית נגד ח"כ דודי אמסלם בעבירת סחיטה באיומים, בעקבות הצעת "חוק ההמלצות" ונסיונותיו לכאורה להרתיע את בכירי החוקרים בחקירות ראש הממשלה.
הארבעה - רפי פלד, יהודה וילק, דודי כהן ומשה קרדי - הגיעו ללשכתו של המפכ"ל בתל אביב. בפגישה עלתה הצעה נוספת, לפיה יש לזרז את סיכום החקירות בתיקים 1000 ו-2000 כדי לגבש חוות דעת בהם עוד לפני שתושלם חקיקת היוזמה של אמסלם. אמסלם התייחס אמש לפרסום בחשבון הטוויטר שלו. "הידיעה המרעישה של נוסבאום מזכירה לי את המשטר בארגנטינה בשנות ה-70", כתב.
בשבועות האחרונים מקדם אמסלם מספר חוקים שנועדו להגביל את סמכות המשטרה, בהם "חוק ההמלצות", שעבר בקריאה טרומית ונועד למנוע מהמשטרה לגבש המלצות בעד ונגד העמדה לדין - אלא להעביר את הראיות כמות שהן לידי הפרקליטות, שתגבש בעצמה חוות דעת. הדבר צפוי להאריך את משך עבודתה של הפרקליטות, שתצטרך "להתחיל מאפס" את התהליך, ולהכביד עוד יותר את העומס על המערכת.
בנוסף, יזם אמסלם הצעת חוק שתגביל את שכרו של מפכ"ל המשטרה, במקביל להעלאת שכרו של ראש הממשלה. "מפכ"ל המשטרה מקבל 97,400 שקלים ושוטר שמתגייס מקבל 6,000", הסביר בראיון לאולפן שישי. בניגוד לדבריו של אמסלם, ששכרו של המפכ"ל הוא 82,700 שקלים. "בעולם המושגים שלי זה לא יכול להיות. אז אם הוא ירוויח 40 אלף והוא (השוטר) ירוויח 10,000 זה לא יותר טוב? זה לא נשמע יותר סביר?".
אמסלם טען בריאיון כי יש להשוות את שכרו של המפכ"ל לשכרו של חבר כנסת. "הגשתי הצעת חוק לפיה תקרת השכר הכי גבוהה בכנסת ישראל צריכה להיות של ראש הממשלה", המשיך אמסלם. "מכאן תחליטו – ראש הממשלה הוא מנהל את כל העסק, לא יכול להיות שאנשים מרוויחים יותר ממנו. אם הייתי מפכ"ל המשטרה לא הייתי לוקח 100 אלף שקל, מצפונית לא הייתי יכול".