הדיון המרתוני ("פיליבסטר") בכנסת נגד "חוק ההמלצות" מעורר המחלוקת נמשך גם היום (רביעי) כשבאופוזיציה מעוניינים לשמור על אלמנט ההפתעה לגבי מועד קיום ההצבעה על החוק בקריאה שנייה ושלישית. הדיון הממושך שהחל ביום שני בערב נועד להקשות על הקואליציה לגבש רוב, כשעל פי ההערכות האופוזיציה צפויה לסיים את הדיון לפני חצות או עד מחר בבוקר.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
מאז החל הדיון התלוננו ח"כים מהקואליציה בפני עמיתיהם באופוזיציה שבגללם הכנסת לא דנה בחוקים אחרים, אך באופוזיציה מנסים לנצל כל דקה מתוך 45 השעות שנקבעו לדיון בניסיון להביך את הקואליציה. אחרי שח"כ יואל חסון (המחנה הציוני) הקריא הודעות ווטסאפ במשך 3 שעות, הגיע תורו של ח"כ מיקי לוי (יש עתיד) שנאם מעל בימת הכנסת במשך 7 שעות רצופות מול אולם ריק או כמעט ריק. השיא כל הזמנים - של 10 וחצי שעות רצופות של נאום - שמור לח"כ לשעבר מיקי איתן, במהלך דיוני התקציב בשנת 1993.
"חוץ מ-25 הדקות במהלכן דיברתי על ירושלים, כל שבע השעות הוקדשו לחוק הנורא הזה", סיפר ח"כ לוי בריאיון ל"מהדורה ראשונה". "הבאתי ציטוטים של ראש הממשלה מן העבר בהם הוא מדבר על השחיתות והבאתי גם את אמנת השחיתות עליה חתם ראש הממשלה (אולמרט) ב-2006".
זועבי: "חיילי צה"ל מושחתים; רגב: "לא מאמינה שאני צריכה להיות פה"
במהלך הדיון היום בכנסת פרצה מהומה לאחר שח"כ חנין זועבי (הרשימה המשותפת) עלתה לנאום וקראה לחיילי צה"ל מושחתים וגוזלי אדמות של הפלסטינים. ח"כים מימין ומשמאל הזדעקו לדבריה ושרת התרבות מירי רגב לא נשארה חייבת ואמרה כי מי שלא חייב להיות במליאה - שייצא ממנה.
"חייל מבצע ירי למוות וקטוע רגליים, מצויד בדגל, זה לא שווה (לדבר עליו)?", תהתה ח"כ זועבי. "חברי הכנסת מהאופוזיציה, זה לא שווה מילה אחת מתוך עשרות שעות של דיבורים? חיילים נכנסים לבתים של נערות לוקחים אותן מהבית רוצחים את בן הדוד שלה?". בתגובה, אמרה השרה רגב: "לא מאמינה שאני צריכה להיות פה".
לפני כשבועיים אושר חוק ההמלצות בוועדת הפנים של הכנסת לקריאה שנייה ושלישית, לאחר דיון ממושך בכ-1,281 הסתייגויות של האופוזיציה - שנדחו כולן. הוועדה, ממנה הודח זמנית ח"כ בני בגין מהליכוד בשל התנגדותו לחוק, אישרה את החוק לאחר השינוי שהוחל בו לבקשת נתניהו. הוועדה דחתה את 1,281 ההסתייגויות שהגישה האופוזיציה.
האופוזיציה מתנגדת לחוק למרות שחקירותיו של ראש הממשלה שמתנהלות כעת לא ייכללו בחוק. משעות הלילה ביום שני עולים בזה אחר זה חברי כנסת שהגישו הסתייגויות לחוק: על פי הנוסח המעודכן, החוק יחול על כל חקירה פלילית שתיפתח נגד נבחר ציבור מרגע אישור החוק והלאה.
בתחילת החודש פרסם לראשונה כתבנו עמית סגל כי על רקע המחאה הציבורית וקולות הביקורת בקואליציה, ביקש ראש הממשלה בנימין נתניהו להכניס שינוי בנוסח החוק שיאסור על המשטרה להמליץ על הגשת כתבי אישום בתום חקירות, כך שלא יחול עליו. נתניהו הבהיר כי החוק נכון וראוי בעיניו, אך לאור החקירות בהן הוא נתון הוא רוצה להוציא את עצמו ממנו.