פרסום ראשון: יושב-ראש הקואליציה דוד ביטן (הליכוד) יוזם הצעת חוק שתאסור על ישראלים לקרוא לסנקציות על מדינת ישראל במוסדות בינלאומיים. לחדשות 2 נודע כי לאחר ש"בדק היתכנות משפטית" לשלילת אזרחותו של מנכ"ל "בצלם" חגי אלעד וגילה כי הדבר בלתי אפשרי - פונה ח"כ ביטן להליך חקיקה אחר מיד עם פתיחת מושב הכנסת בעוד כשבוע.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
הצעת החוק שצפוי להגיש ביטן תאסור על ישראלים להופיע בפני מוסדות בינלאומיים בעלי סמכויות אופרטיביות, דוגמת מועצת הביטחון של האו"ם - ולדרוש הטלת סנקציות על ישראל. מי שיעבור על החוק צפוי לאבד את אזרחותו. "החוק אינו מהווה פגיעה בחופש הביטוי", אמר ביטן למקורביו, "שכן עדיין יתאפשר לאותם ישראלים לפעול באפיקים אחרים ולומר את עמדתם בעולם".
הוא הסביר כי "לא ייתכן שבזמן שישראל נמצאת בקרב בלימה נגד צעדים ממשיים נגדה במועצת הביטחון של האו"ם - ישראלים ייתנו לגיטימציה למהלך".
המתקפה על ארגון "בצלם", מאז דבריו של המנכ"ל חגי אלעד באו"ם, הגיעה אתמול לשיאה, כשביטן הצהיר כי הוא בוחן משפטית את האפשרות לשלול את אזרחותו של אלעד. בארגון זכויות האדם מיהרו להגיב בתקיפות וכינו את ביטן "שלוחו של נתניהו". יו"ר מרצ זהבה גלאון הגיבה בזעם: "עונת הציד החלה".
ביטן חשף בתכניתו של חיים אתגר "מה אתם אומרים" כי הוא בוחן משפטית אפשרות לשלילת אזרחותו של אלעד. ביטן אמר כי "מעשיו של אלעד במועצת הביטחון, שם קרא לחברות המועצה לנקוט בפעולה אקטיבית נגד המדינה הנם בגדר הפרת אמונים בוטה של אזרח ישראלי כלפי המדינה וככזה ראוי לו שימצא אזרחות אחרת".
ב"בצלם" מיהרו להגיב לדברים ואמרו כי "האיומים הללו לא ירתיעו אותנו ואת מאות אלפי הישראלים המתנגדים לכיבוש". עוד אמרו בארגון כי "כמעט 50 שנה שלפלסטינים אין אזרחות ואין זכויות. עכשיו יו"ר הקואליציה, שלוחו של ראש הממשלה, רוצה לשלול אזרחות ממי שמדבר נגד מציאות זו".
"אולי במקום לשלול אזרחות למתנגדים פוליטיים, ח"כ ביטן, פשוט תחלק לארגונים רשימות שחורות של האנשים שאסור להם להעסיק?", צייצה בחשבון הטוויטר שלה יו"ר מרצ זהבה גלאון. "שיהיה ברור: ביטן רק מנסה להרוויח עוד קצת הון פוליטי על הגב של בצלם, אבל הקריאות האלה מסוכנות ומתקרבות מאוד להתרת דם".
גלאון הוסיפה כי "במדינה דמוקרטית אזרחות היא זכות בסיסית. היא לא מתנה שמוענקת למי שבא טוב בעין ליו"ר הקואליציה. עונת הציד החלה".
"אפשר להתנגד לפעילות בצלם, אבל מוכרחים להבין שהטרנד של שלילת אזרחות הוא מסוכן", אמרה חברת הכנסת ציפי לבני. "זה לא מגיע רק מח"כ זוטר או מיו"ר הקואליציה - זאת רוח המפקד. והרוח הזאת היא רעה, שתקצור סופה, הסתה ואלימות. כל אזרח ישראלי שאכפת לו מהמדינה - חייב להתקומם נגד זה".
ח"כ האלוף במיל' איל בן ראובן הגיב בטוויטר להצעת החוק המתוכננת של יו"ר הקואליציה דוד ביטן: "עוד הצעה הזויה מבית היוצר של מפלגת השלטון. סתימת פיות שמרחיקה אותנו עוד צעד מהדמוקרטיה ומהמדינה שבה אנחנו שואפים לחיות".
"ביטן למד מהשרה רגב והפך גם הוא למחולל כותרות ריקות והצהרות חוק שלא יעברו לעולם", אמר חבר הכנסת מיקי רוזנטל. "אני בספק אם מצביעיו עדיין קונים את השטויות שלו אבל הנזק שמסב האיש הזה למעמד הבינלאומי של ישראל רק הולך ומתעצם".
"הכיבוש הוא כסות חוקית לאלימות מאורגנת"
תחת הכותרת "ההתנחלויות כמכשול לשלום ולפתרון שתי המדינות", התכנסה ביום שישי בשבוע שעבר מועצת הביטחון של האו"ם לדיון מיוחד, אליו הוזמנו גם נציגים של הארגונים "שלום עכשיו" ו"בצלם". הדיון כונס בעקבות פניה של המשלחת הפלסטינית לאו"ם.
אלעד הציג בתחילת דבריו סרטונים בהם נראים חיילי צה"ל כשהם משפילים פלסטינים בחברון ושל הריסת בתי פלסטינים. "ב-49 השנים אחרונות חוסר הצדק בשטחים הכבושים הפך לחלק מהסדר הבינלאומי, אני מבקש מכם לפעול", אמר אלעד. "שום דבר פחות מהחלטה בינלאומית יביא לכך שהכיבוש לא יימשך עוד יובל".
"הכיבוש הוא כיבוש מקצועי - צריך לקרוא לזה הגנה משפטית לאלימות של המדינה", אמר אלעד בהתייחסות למערכת המשפט הישראלית. "הכיבוש הוא כסות חוקית לאלימות מאורגנת של המדינה. משנת 2000 אלפי פלסטינים איבדו את בתיהם. לישראל עו"ד ושופטים וזהו כיבוש מאוד מקצועי. עבדנו למקצע את הכיבוש, אך לא צריך להיות עו"ד כדי לזהות חוסר צדק".
"למועצת הביטחון של האו"ם יש אחריות מוסרית לשלוח מסר לעולם - ישראל לא יכולה להפעיל כיבוש על עם אחר ולקרוא לעצמה דמוקרטיה", סיכם אלעד. "בצלם עובדת לתעד הפרת זכויות אדם בנושאים אלו, אנחנו לא בעד תוצאה מסוימת, אנחנו לוחמים למען זכויות אדם ומשימתנו תמשיך כל עוד הכיבוש נמשך. לאחר שנים רבות חייבים להסיק מסקנות - ערכים לא מספיקים. ישראל לא תפסיק ותתעורר כי היא אכזרית במדיניותה. אני מרגיש צורך לשאול כמה בתים צריך להרוס לפני שיבינו כי מילים ללא פעולות לא עושות דבר מלבד לסמן לישראל כי היא יכולה להמשיך?".