כחלון החרים - הדיון על גורל התאגיד נדחה: לאחר ששר האוצר הודיע כי לא יגיע לישיבה, במחאה על התדרוכים של מפלגת הליכוד נגדו, שהציגו אותו בין היתר כשמאלן ומשת"פ של התקשורת, הוחלט על דחיית הדיון בשבוע. לאחר מכן הודיע ראש הממשלה בנימין נתניהו כי בשבוע הבא תובא להצבעה בממשלה הצעת החוק של יו"ר הקואליציה דוד ביטן לביטול התאגיד.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
מוקדם יותר, יוזמת ביטן קיבלה חיזוק מוועד העובדים של רשות השידור, שהודיע במכתב לשר האוצר כי יסכים לצעדי התייעלות דרמטיים, כולל גמישות ניהולית מוחלטת להנהלה.
בישיבה שנדחתה אמורים היו ראשי הסיעות לדון, בין היתר, בהצעת החוק של יו"ר הקואליציה דוד ביטן הקוראת לפרק את גוף השידור החדש. ראשי התאגיד הודיעו רשמית לנתניהו ולכחלון כי הם מוכנים לעלות לשידור בתחילת בינואר, אך נתניהו המכהן גם כשר התקשורת ושר האוצר מתנגדים לבקשה.
ביטן אמר היום כי חלה התקדמות משמעותית במגעים לסגירת התאגיד. "השתפרו הסיכויים מבחינה קואליציונית ואנחנו עובדים על זה, גם אני וגם ראש הממשלה", הוסיף ביטן. "כרגע יש לכך רוב בתוך הקואליציה. אם תהיה מחויבות קואליציונית יהיה גם רוב בכנסת".
מקורביו של שר הפנים אריה דרעי התייחסו לתדרוכים בליכוד לפיהם יו"ר ש"ס לכאורה מתלבט בנוגע לעמדתו בנושא סגירת התאגיד. "אין התלבטות", הבהירו. "השר דרעי יתנגד למהלך כזה. איננו מכירים שום התלבטות כזו". גם השרה לשוויון חברתי גילה גמליאל, אמרה הבוקר לפני ישיבת הממשלה כי היא בעד התאגיד.
שר הבריאות יעקב ליצמן מיהדות התורה אמר לקראת ישיבת ראשי הקואליציה: "אנחנו צריכים לראות מה מחייב אותנו ההסכם הקואליציוני. נקשיב לעלויות - נשווה זה מול זה ונחליט".
אמש הפגינו כ-200 אנשי תקשורת, יוצרים ואזרחים מול בית ראש הממשלה בירושלים. המפגינים קראו: "אזרחי ישראל לא יתנו לחסל את השידור הציבורי", וקריאות נוספות נגד הממשלה ובהן: "ביבי - עד כאן!" ו-"ממשלה תקלה".
"אתה לא יכול לומר לתלמידי ישראל שאתה בעד חופש הביטוי", קראו המפגינים לשר החינוך נפתלי בנט. "אתה צריך להיות אתנו כאן". המפגינים קראו גם לשרת המשפטים איילת שקד, לשר האוצר כחלון ולשר ארדן להגיע ולקחת חלק בהפגנה גם כן. "אתם צריכים להיות פה איתנו", קראו.